Όποιος διατηρεί την ικανότητα να βλέπει την ομορφιά, δεν γερνάει ποτέ. Franz Kafka, 1883-1924, Τσέχος συγγραφέας

Διαδικτυακό το 10ο Συνέδριο «The CoMuseum»

19 Νοεμβρίου, 2020

Διαδικτυακά λόγω  Covid 19  θα πραγματοποιηθεί το  10ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum  από τις  2 έως τις 4 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή  διεθνών εμπειρογνωμόνων  και επικεφαλής σημαντικών πολιτιστικών οργανισμών  μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων  για τον ρόλο της ηγεσίας για τα  Μουσεία και τους πολιτιστικούς οργανισμούς σε καιρούς κρίσης, το ρόλο των μουσείων στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης, τον επιτελούμενο ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς και την πολιτική των μουσείων ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και την  ευημερία του προσωπικού και των επισκεπτών τους. 

Οι εγγραφές για το Συνέδριο μέσω της ιστοσελίδας The CoMuseum θα διαρκέσουν από τις 18 έως τις 30 Νοεμβρίου. Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, το CoMuseum θα οργανώσει μία σειρά από διαδικτυακά εργαστήρια και masterclasses για επαγγελματίες μουσείων και του χώρου του πολιτισμού.  

Η δέκατη κατά σειρά  διοργάνωση πραγματοποιείται από το Μουσείο Μπενάκη, την  Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το Βρετανικό Συμβούλιο, με την  υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε και της Πρεσβείας της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Διοργανώνεται με τις χορηγίες της Uni Systems και της Microsoft. 

Το Συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.  

Περισσότερες  πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο στην  ιστοσελίδα  www.thecomuseum.org 
  
Νατ.Δ