Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις. Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής, Νόμπελ 1979

Διαδικτυακό φέτος το “Sail for Pink – “Η πανδημία δεν σταματά τον καρκίνο, ο καρκίνος σταματά μόνο με την πρόληψη”

1 Οκτωβρίου, 2020

Διαδικτυακή μορφή παίρνει φέτος λόγω της πανδημίας Covid-19, η εκστρατεία “Sail for Pink” που διοργανώνει για 8η χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Νομού Θεσσαλονίκης “ Αλμα Ζωής” με σκοπό την απομυθοποίηση του καρκίνου του μαστού, τη διάδοση της αξίας της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης καθώς και την ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερου κόσμου για τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να “ βάψουν”, σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, στα ροζ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώντας μια φωτογραφία στην οποία θα φορούν τα συλλεκτικά T-shirts ή τα βραχιολάκια “Sail for Pink χρησιμοποιώντας τα hashtag #Sailforpink #almazoisthessalonikis και την επισύναψη @almazoisthessalonikis, @sailforpink.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα T-shirts και τα βραχιολάκια και να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνόντας στο 2310 285181 ή στέλνοντας email στο info@almazosthes.gr

«Το στίγμα σας μετράει και ενισχύει τον αγώνα μας. Μοιραστείτε την εμπειρία σας και στηρίξτε μας στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού» επισημάνθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τη φετινή διοργάνωση.

«Η πανδημία δεν σταματά τον καρκίνο, ο καρκίνος σταματά μόνο με την πρόληψη» ήταν το μήνυμα που έδωσαν τόσο η πρόεδρος του Συλλόγου, Κούλα Δερεκενάρη όσο και η διοικήτρια του Θεαγενείου , Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή. Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος συνεργάζεται στενά με το “Θεαγένειο”, στο οποίο έχει δωρίσει σύστημα προτεραιότητας.

Η φετινή διαδικτυακή διοργάνωση έγινε με την υποστήριξη της ομάδας Robotics for all του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ και αρχίζει σήμερα με την ροζ φωταγώγηση των γραφείων του Συλλόγου στην οδό Παύλου Μελά και την προσφορά κερασμάτων στους διερχόμενους. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα γίνει συμβολικός αγώνας ιστιοφόρων στο Θερμαϊκό ενώ θα πραγματοποιηθούν εθελοντική αιμοδοσία με την κινητή ομάδα του Θεαγενείου, θα τοποθετηθούν δυο ενημερωτικά σταντ στην Αγίας Σοφίας , webinar με θέμα την πρόληψη, σεμινάρια γιόγκα και ομορφιάς, θα δοθεί σε γυναίκες η δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων μαστού και μαστογραφιών. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Οκτωβρίου με διαδικτυακή ημερίδα που έχει θέμα “ Ποιότητα ζωής και καρκίνος” καθώς και διαδικτυακό πάρτι.

Α.Φ.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 11.30 σε δύσβατη δασική έκταση, στην περιοχή της Λευκίμης του Δήμου Σουφλίου.

Close