Ένα σύστημα δεν μπορεί να είναι συνεπές και πλήρες. Ένα σύστημα μπορεί να είναι είτε πλήρες και ασυνεπές είτε συνεπές και ελλιπές - Kurt Godel, Τσέχος Μαθηματικός

Διαδικτυακό Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου έως τις 20/6

13 Μαΐου, 2021

 Συνεχίζεται αυτές τις μέρες διαδυκτιακά και έως τις 20 Ιουνίου το 7ο Φεστιβάλ του Ιταλικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα, με επιλεγμένες ιταλικές ταινίες. Ταινίες των Πάολο Σορεντίνο, Τζουζέπε Μ. Γκαουντίνο, Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, Τζάνι Αμέλιο, Βαλέριο Μιέλι με ηθοποιούς όπως ο Τόνι Σερβίλο, η Βαλέρια Γκολίνο, ο Αντόνιο Αλμπανέζε.
Οι προβολές πραγματοποιούνται στη διεύθυνση https://iicateneonline.gr/ με ελεύθερη είσοδο, προτείνοντας κάθε εβδομάδα μια διαφορετική ταινία, διαθέσιμη στον θεατή με δωρεάν εγγραφή (που θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ) στην ιστοσελίδα www.iicateneonline.gr
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL Leros. 
Οι προβολές έχουν ξεκινήσει από τις 7 Μαΐου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Tempo Forte και του Δικτύου της Ελληνοϊταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας των Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος.
Στις 14/5-23/5 προβάλλεται η ταινία του Τζουζέπε Μ. Γκαουντίνο «Για χάρη σας» (2015), στις 21-30/5 η εμβληματική ταινία των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» (2012), στις 28/5 έως 6/6 «Ο Ατρόμητος» (2013) του Τζάνι Αμέλιο, στις 4 έως 13/6 οι «Δέκα χειμώνες» (2009) του Βαλέριο Μιέλι. 
Τέλος, στις 14/6-20/6 θα διεξαχθεί το FARE CINEMA, που αποτελεί την 4η πρωτοβουλία για την προώθηση του ιταλικού κινηματογράφου 2021. 
Νατ.Δ