Ηγετική ικανότητα σημαίνει να οδηγείς τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που δεν θέλουν να κάνουν και να τους αρέσει. Harry Truman, 1884-1972, Αμερικανός πρόεδρος

Διαδικτυακή προβολή της ταινίας 16 ανατολές του Pierre-Emmanuel Le Goff

28 Νοεμβρίου, 2020

Την ταινία 16 levers de soleil / 16 ανατολές, το διαστημικό έπος του αστροναύτη Thomas Pesquet, σε σκηνοθεσία του Pierre-Emmanuel Le Goff, επαναπροβάλλει, σήμερα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Η διαδικτυακή προβολή είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) με ελληνικούς υπότιτλους.

Υπόθεση ταινίας: Να πετάς στο διάστημα. Είναι το όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Τhomas Pesquet όταν απογειώθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. 450 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, κατά τη διάρκεια έξι μηνών οπού ο κόσμος δείχνει να πέφτει στο άγνωστο, ένας διάλογος γεννιέται ανάμεσα στον αστροναύτη και το οραματιστικό έργο του Saint Exupéry που έφερε μαζί του στο διαστημικό σταθμό.
Ως πρώτη εμπειρία αυτού του μεγέθους, η προβολή συγκεντρώνει ταυτόχρονα θεατές από τα Γαλλικά Ινστιτούτα, τις Alliances Françaises και τις πολιτιστικές υπηρεσίες των πρεσβειών περισσότερων από 45 χωρών.
Την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει διαδικτυακή συνάντηση, στα γαλλικά – και διερμηνεία στα αγγλικά – με τον σκηνοθέτη και παραγωγό της ταινίας, Pierre-Emmanuel Le Goff.
Η ταινία θα προβληθεί μέσω της πλατφόρμας La Vingt-Cinquième Heure.
Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://sallevirtuelle.25eheure.com/seance/3982/cebf56596de2acdf335162548c31b1bf4f39d9e5