Αυτή και μόνο είναι η ρίζα από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος: όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά είναι ο προστάτης. Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

Δήμος Θέρμης: Καταγραφή ζημιών από τη χθεσινή κακοκαιρία

22 Μαΐου, 2020

Στην καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα χθες στον δήμο Θέρμης προχώρησαν σήμερα συνεργεία του δήμου, παρουσία του δημάρχου, Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό από την διοίκηση του δήμου διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο, κυρίως στο αγροτικό ενώ πλημμύρισαν υπόγειες κατοικίες, καταστήματα, θερμοκήπια και καλλιέργειες. Από την πρώτη ώρα εκδήλωσης των φαινομένων, συνεργεία από υπαλλήλους του Δήμου βρέθηκαν στις πλημμυρισμένες περιοχές, απεγκλώβισαν πολίτες, απομάκρυναν πέτρες και λάσπες από το οδόστρωμα και με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων διοχέτευσαν μεγάλους όγκους νερού μακριά από κατοικίες στις Κοινότητες Καρδίας, Τριλόφου, Ταγαράδων, Νέου Ρυσίου, Αγίας Παρασκευής και Νέας Ραιδεστού.

Σοβαρή ζημιά προκλήθηκε στον παράδρομο της οδού Μουδανιών προς τη γέφυρα Νέου Ρυσίου, ενώ η πολύωρη διακοπή ρεύματος στην περιοχή λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ προκάλεσε πρόβλημα στη λειτουργία των αντλιοστασίων και διακοπές νερού κυρίως σε μεγάλο αριθμό κατοικιών που βρίσκονται σε ψηλότερα επίπεδα στην Καρδία και στον Τρίλοφο.

Καθίζηση υπέστη γέφυρα στην κεντρική οδό Περικλέους, στο δρόμο δηλαδή που ενώνει τον Τρίλοφο με το Πλαγιάρι, όπου με εντολή του δημάρχου Θέρμης και αφού εκτιμήθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης, έχει αποκλειστεί με ειδική σήμανση το σημείο.

*Φωτογραφία αρχείου

Read previous post:
Η Τουρκία προτίθεται να συνεργασθεί με την Ρωσία για την δημιουργία εμβολίου κατά του Covid-19

Η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα συζήτησε σε βιντεοσύσκεψη με την υφυπουργό Υγείας της...

Close