Οι άνθρωποι ήταν πιο ευτυχισμένοι κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, όταν κάθε στιγμή διέτρεχαν τον κίνδυνο να σκοτωθούν και έπρεπε να παίρνουν συνεχώς αποφάσεις ζωής και θανάτου - Ζαν-Πωλ Σαρτρ

Δημιουργίες του Μανόλο Μπλάνικ ανάμεσα σε αριστουργήματα τέχνης της συλλογής Wallace

16 Ιούνιος, 2019

Στις 10 Ιουνίου το Μουσείο «The Wallace Collection» στο Λονδίνο άνοιξε τις πύλες του για μια νέα έκθεση – φόρο τιμής στο έργο του πιο διάσημου σχεδιαστή υποδημάτων Μανόλο Μπλάνικ (Manolo Blahnik).

Στην έκθεση με τίτλο «An Enquiring Mind: Manolo Blahnk at the Wallace Collection» παρουσιάζεται μία επιλογή 150 σχεδίων υποδημάτων από το ιδιωτικό αρχείο του δημιουργού, ανάμεσα στα μπαρόκ αριστουργήματα της συλλογής Wallace.

Συνεπιμελητές της έκθεσης που αποτελεί ένα πρωτόγνωρο ταξίδι στη δημιουργική διαδικασία του υποδηματοποιού και εξυμνεί την πολυετή γοητεία των σχεδίων του είναι ο ίδιος ο Μανόλο Μπλάνικ και ο διευθυντής του Μουσείου δρ. Σαβιέρ Μπρέι.

Σε κάθε μία από τις 10 αίθουσες του Μουσείου παρουσιάζεται ένα θέμα που συνδέεται με το έργο του Μανόλο Μπλάνικ, το θέατρο και την Commedia dell’arte, τη μόδα με πηγή έμπνευσης την πατρίδα του, την Ισπανία, το ροκοκό στιλ του 18ου αιώνα, καθώς και την προσωπική του ερμηνεία για το «αγγλικό στοιχείο».

Στόχος της έκθεσης είναι η πρόκληση «διαλόγου ανάμεσα στο παλιό και το νέο, την τέχνη και τη χειροτεχνία, το πραγματικό και τη φαντασία», όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της.

Το Μουσείο The Wallace Collection αποτελεί σημείο αναφοράς για μένα από τις πρώτες μου μέρες στο Λονδίνο. «Ήταν – και παραμένει – ένα από τα αγαπημένα μου Mουσεία με την πιο εκλεπτυσμένη επιλογή έργων τέχνης. Είναι απίστευτη τιμή να συμμετέχω στο πρότζεκτ και να παρουσιάζω το έργο μου στο Μουσείο» υπογράμμισε ο σχεδιαστής υποδημάτων.

Read previous post:
Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους για να κλέβουν σπίτια

Τρεις άνδρες ηλικίας 20,32 και 29 ετών, αντίστοιχα συνέλαβαν επ' αυτοφώρω αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Close