Εάν δίνεις προσοχή στη κοινή γνώμη και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς, αλλά υπακούς - Margaret Thatcher

Δημιουργία “Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης» & «Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στα Χανιά

22 Σεπτεμβρίου, 2022

Στη διερεύνηση των προϋποθέσεων δημιουργίας «Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης» & «Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού των Χανίων», προχωρούν τα επιμελητήρια Χανίων, σύμφωνα με τον Προέδρο του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνη Ροκάκη. Πάντα, ωστόσο, στο πλαίσιο των θεσμικών δυνατοτήτων που προσφέρει πλέον ο νέος Νόμος 4875, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, όπως τονίστηκε.
    Ο Τουρισμός για τα Χανιά είναι με διαφορά ο πλέον δυναμικός κλάδος της τοπικής οικονομίας τους, καθώς παράγει σήμερα περισσότερο από το 50% του περιφερειακού Α.Ε.Π. και εξασφαλίζει το 25% της Απασχόλησης του τόπου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται δίκαια στο επίκεντρο της συστηματικής μελέτης και των δυναμικών παρεμβάσεων εκ μέρους της επιχειρηματικής, οικονομικής και τεχνικής κοινότητας, όπως τονίζεται. 
    Είναι χαρακτηριστικό ότι το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2022, έχει διακινήσει 2.331.457 επιβάτες, έναντι 1.035.167 το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Παράλληλα το αεροδρόμιο Χανίων κατέγραψε διψήφια άνοδο διεθνών αφίξεων σε ποσοστό 19,8% τον Αύγουστο, έναντι του Αυγούστου του ’19, που μεταφράζεται σε 245.623 ξένους τουρίστες. 
    Στο μεταξύ χθες στα  γραφεία του Επιμελητηρίου Χανίων ο Διευθύνων Σύμβουλος (C.E.O) της διεθνούς αεροπορικής εταιρίας “ Ryanair”, Eddie Wilson, παρουσίασε το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρίας και τον ιδιαίτερο ρόλο του δυναμικού τουριστικού προορισμού των Χανίων. 
ΚΧΑ