Συντηρητικός είναι αυτός που πιστεύει ότι τίποτε δεν πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά. Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

ΔΗΜΑΡ : «Αποδεικνύοντας στην πράξη πως αντιλαμβανόμαστε την συναίνεση»

14 Μάρτιος, 2019

«Στη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία, όπου 49 ήταν οι παραμένουσες διατάξεις προς ψήφιση μετά την πρώτη ψηφοφορία, ψηφίσαμε 25 από τις 32 προς αναθεώρηση διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις 10 προς αναθεώρηση διατάξεις που πρότεινε η ΝΔ και τις 5 από τις 7 συμπληρωματικές προτάσεις βουλευτών, αποδεικνύοντας στην πράξη πώς αντιλαμβανόμαστε την συναίνεση» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

«Η θετική μας ψήφος δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε πλήρως με το περιεχόμενο αλλά με την κατεύθυνση των αναθεωρητέων διατάξεων. Η ΔΗΜΑΡ υποστήριξε την ανάγκη αναθεώρησης διατάξεων του Συντάγματος, με στόχο την διεύρυνση και εμβάθυνση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καθώς και τη ρητή κατοχύρωση ενός ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης» προσθέτει.

Συγκεκριμένα η ΔΗΜΑΡ ψήφισε μεταξύ άλλων:

Την κατάργηση προνομίων του πολιτικού συστήματος, όπως την αναθεώρηση του άρθρου 86 «περί ευθύνης υπουργών» και του άρθρου 62 «περί ασυλίας των βουλευτών».

Την καθιέρωση ανώτατου ορίου θητειών για βουλευτές, με στόχο την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

Την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος για την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους αλλά και την κατοχύρωση του πολιτικού όρκου προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος του διαχωρισμού των σχέσεων κράτους – εκκλησίας.

Τέλος, με στόχο την σταθεροποίηση του εκλογικού κύκλου, αντί ενός μόνιμου κύκλου πολιτικής αβεβαιότητας, ψήφισε την πρόταση για την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις βουλευτικές εκλογές και τη διάλυση της βουλής, διαφωνώντας ωστόσο με την εκλογή του από τον λαό.

Read previous post:
Ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με προσωπικό και αρμοδιότητες ζητά ο Κ. Μπακογιάννης

Την πρότασή του για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Επιχειρησιακού Κέντρου με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και...

Close