Ό,τι θα στεκόταν άσχημα σ’ ένα κήπο, είναι όμορφο σε ένα βουνό - Victor Hugo

Δηλώσεις μετά τη δοξολογία στο ναό του Αγίου Δημητρίου

Στο εορταστικό κλίμα της ημέρας, την πανδημία του κορονοϊού και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, εκπρόσωποι κομμάτων και των τοπικών αρχών, μετά το τέλος της επίσημης δοξολογίας για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης.
 
Θ. Καράογλου

«Φέτος ο εορτασμός γίνεται πιο λιτά για να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία. Οφείλουμε ο καθένας από εμάς να λαμβάνουμε τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα, οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο “όχι” στον κορονοϊό προστατεύοντας τη δημόσια και την ατομική μας υγεία για το καλό της πατρίδας», είπε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και κάλεσε τους Θεσσαλονικείς και όλους τους Έλληνες να αναρτήσουν τη σημαία στα μπαλκόνια τους.
 
Στ. Καλαφάτης

«Με υπερηφάνεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, με ομοψυχία και εθνική αυτοπεποίθηση απορρίπτουμε απειλές και εκβιασμούς και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση», τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη και αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για την προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Οι Έλληνες δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε αναφαίρετα δικαιώματα στις θάλασσες που περιβάλουν τα χερσαία και νησιωτικά εδάφη μας».
 
Γ. Αμανατίδης

«Στις δύσκολες συνθήκες της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, αλλά και των εθνικών μας θεμάτων αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε με όπλα την αποφασιστικότητα, την αλληλεγγύη και την ενότητα για να έχουμε η Ελλάδα και οι Έλληνες τη θέση που δικαιούμαστε και μας αξίζει», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Αμανατίδης.
 
Γ. Αρβανιτίδης

«Η πατρίδα αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις και οφείλουμε οι Έλληνες να σφυρηλατήσουμε την ενότητα μας, να αντλήσουμε δύναμη από την ένδοξη ιστορία μας και να είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε για άλλη μια φορά», τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αρβανιτίδης.
 
Κ. Αδάμου

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κωνσταντίνα Αδάμου σημείωσε πως «παρά τα μέτρα για την πανδημία είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας».
 
Α. Τζιτζικώστας

«Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε όπως αξίζει στη μέρα, δεν πρέπει, όμως να ξεχνάμε ότι με ενότητα και αλληλεγγύη μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, κάθε κρίση», είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ενωμένοι θα βγούμε νικητές και στον αγώνα για τη διαφύλαξη της υγείας των συμπολιτών μας.
 
Κ. Ζέρβας

«Σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, εσωτερικές και εξωτερικές, να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, να συμβάλλουμε κι εμείς στη μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης μας», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
 
Ν. Ρούμπος