Μετά το Άουσβιτς ξέρουμε για τι είναι ικανός ο άνθρωπος. Μετά τη Χιροσίμα ξέρουμε τι διακυβεύεται - Βίκτωρ Φρανκλ

Δηλώσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

13 Ιούνιος, 2018

«Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ δεν είναι λύση, αντίθετα ανοίγει πολύ μεγάλες πληγές» αναφέρει, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Δέλτα Θεσσαλονίκης, Μίμης Φωτόπουλος. «Αυτό αποτελεί τη βαριά πολιτική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Αποτελεί μέγα πολιτικό λάθος, ιστορική αδικία και ήττα που προκαλεί εθνική ταπείνωση» επισημαίνει και προσθέτει: «ο αγώνας του Παύλου Μελά, του Τέλλου Άγρα, του Λάμπρου Κορομηλά, του Ίωνα Δραγούμη και υπολοίπων Ελλήνων, από την Αθήνα και την Πελοπόννησο, αλλά και των μακεδονομάχων του κάμπου της Θεσσαλονίκης και των χωριών του Δήμου Δέλτα, αμφισβητείται πλέον ξεκάθαρα εκ των έσω. Η Μακεδονία εάλω!». 
Ο κ. Φωτόπουλος, απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό να μην υπογράψει τη συμφωνία, η οποία, όπως λέει, «χαρίζει όνομα, γλώσσα και εθνικότητα». «Εμείς οι Μακεδόνες όταν λέμε όχι το εννοούμε» αναφέρει και υπογραμμίζει: «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτό δεν αλλάζει. Γι’ αυτό και πληγώνει».
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Βασίλειος Πάππας, επισημαίνοντας ότι «η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, πιστή στο καθήκον της, υπερασπίζεται για δεκαετίες την Ιστορία της Μακεδονίας μας. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και εκφράζει την ανησυχία της για όσα μέσω του Τύπου διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες. Παραμένει αταλάντευτη στα όσα προσφάτως διακήρυξε ως Εταιρεία στα δύο Ψηφίσματά της περί μη παραχωρήσεως του ονόματος της Μακεδονίας. Θα τοποθετηθεί, όμως, επίσημα όταν λάβει γνώση των όρων της προεξαγγελθείσης Συμφωνίας. Άλλωστε, το Μακεδονικό Ζήτημα είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με ευρύτερα γεωστρατηγικά και διπλωματικά συμφέροντα. Ως εκ τούτου, θα εξακολουθήσει να μας απασχολεί ακόμη και αν οι ηγεσίες των δύο χωρών, Ελλάδας και Π.Γ.Δ.Μ., καταλήξουν σε μια μεταξύ τους συμφωνία». 
 

Read previous post:
Γ. Σταθάκης: Η συμφωνία του 2015 στον ενεργειακό τομέα αποδείχθηκε ρεαλιστική και εφαρμόσιμη

Καθαρό τοπίο στον ενεργειακό τομέα διαμορφώνεται κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο, με τις υποδομές υπό δημόσιο έλεγχο και το εμπορικό κομμάτι...

Close