Κόμμα: Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθρογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπό ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι. Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δεύτερη νίκη της Ικέε στα ιαπωνικά trials

8 Απρίλιος, 2021

Τη δεύτερη νίκη της πανηγύρισε η Ρικάκο Ικέε στα ιαπωνικά trials πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η 21χρονη κολυμβήτρια, που κατάφερε να ξεπεράσει μετά από σκληρή μάχη τη λευχαιμία και να επιστρέψει στις πισίνες, επικράτησε μετά τα 100μ. πεταλούδα και στα 100μ. ελεύθερο, τερματίζοντας σε 53.98, και εξασφάλισε τη συμμετοχή σε δεύτερο ομαδικό αγώνισμα στους Ολυμπιακούς που θα γίνουν το καλοκαίρι στην πατρίδα της.

Η Ικέε δεν κατάφερε σε κανένα από τα δύο αγωνίσματα που κέρδισε να πιάσει τα πολύ δύσκολα όρια πρόκρισης που είχε θέσει η ιαπωνική ομοσπονδία, οπότε για την ώρα η συμμετοχή της στους Αγώνες είναι δεδομένη μόνο για τα 4Χ100μ. ελεύθερο και τα 4Χ100μ. μικτή ομαδική. Το αν θα δηλωθεί τελικά και στα ατομικά, εξαρτάται από τη στάση και την ευελιξία της ομοσπονδίας της, καθώς τόσο στα 100μ. ελεύθερο όσο και στα 100μ. πεταλούδα έχει πιάσει το υψηλό όριο της FINA και έχει δικαίωμα να αγωνιστεί.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ