Τα χρήματα είναι καλύτερα από τη φτώχεια έστω και μόνο για οικονομικούς λόγους ~ Woody Allen

Δεσμευτικές προσφορές για τα περιφερειακά αεροδρόμια

10 Οκτωβρίου, 2014

Kατατέθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ το απόγευμα της Παρασκευής 3 δεσμευτικές προσφορές για τον διαγωνισμό παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Πρόκειται για την κοινοπραξία της αργεντίνικης Corporation America – METKA, της γαλλικής Vincy – ΕΛΛΑΚΤΩΡ, και την γερμανικής FRAPORT- Όμιλος Κοπελούζου.

Πρόκειται για τους επενδυτές που εμφανίστηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού παραχώρησης των 14 αεροδρομίων σε δύο ομάδες (7 + 7), με το ΤΑΙΠΕΔ να ανοίγει τις προσφορές τους στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, πιθανώς την επόμενη εβδομάδα.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 4 ακόμη επενδυτές και συγκεκριμένα η γαλλική Aeroport De La Cote d’Azur, η κοινοπραξία J&P Αβαξ – Zurich Airport, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, και ο όμιλος Advent.

Τα αεροδρόμια μαζί με τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ αποτελούν τη μοναδική ελπίδα για σοβαρή άντληση εσόδων από το ΤΑΙΠΕΔ το επόμενο διάστημα, καθώς πολλοί διαγωνισμοί πηγαίνουν από παράταση σε παράταση, ενώ τα έσοδα απέχουν πολύ από τον πολλάκις αναθεωρημένο στόχο.

Read previous post:
S&P: υποβάθμιση της Φιλανδικής οικονομίας

Σήμερα η Φινλανδία είδε την "έξοδο" από τη μικρή ομάδα των χωρών με κορυφαία βαθμολογία από τους οίκους αξιολόγησης καθώς...

Close