Ο Μπιλ Κλίντον είναι ένας άνθρωπος που νομίζει ότι Διεθνείς Σχέσεις σημαίνει να βγαίνεις με ένα κορίτσι από άλλη πόλη - Tom Clancy

Δεν θα δεχθούμε «διακοσμητικές» κυβερνητικές θέσεις προειδοποιεί ο ο αρχηγός των Podemos εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τους Σοσιαλιστές

22 Ιούλιος, 2019

Οι Podemos δεν θα αποδεχθούν «διακοσμητικές» κυβερνητικές θέσεις σε καμία κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές σε αντάλλαγμα στήριξης στην κυβέρνηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Σάντσεθ, κατά την πρώτη μέρα της διήμερης διαδικασίας της ισπανικής βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, άφησε να εννοηθεί ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του (PSOE) βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους Podemos για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, σημειώνοντας ότι χρειάζονται ακόμη κάποιες εργασίες για την κατάληξη συμφωνίας.

Ωστόσο, ο Ιγκλέσιας υποστήριξε ότι απαιτούνται πολλά ακόμη για να συμφωνηθούν.

«Σεβαστείτε τους ψηφοφόρους μας και μην μας προσφέρετε κυβερνητικές θέσεις απλού διακοσμητικού χαρακτήρα, επειδή δεν θα τις δεχτούμε», τόνισε ο Ιγκλέσιας. Ωστόσο, είπε, ότι το κόμμα του επιθυμεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.

Ο Σάντσεθ θεωρείται απίθανο να κερδίσει την πρώτη ψηφοφορία, που αναμένεται να γίνει περίπου στις 19:00 αύριο Τρίτη (ώρα Ελλάδας), όπου απαιτείται πλειοψηφία 176 ψήφων, απόλυτη πλειοψηφία. Στην δεύτερη ψηφοφορία της Πέμπτης απαιτείται απλή πλειοψηφία.

Εάν οι διαπραγματεύσεις Σοσιαλιστών – Podemos αποτύχουν, ο Πέδρο Σάντσεθ θα έχει περιθώριο άλλων δύο μηνών για να κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου. Διαφορετικά, οι Ισπανοί θα πρέπει να επιστρέψουν στις κάλπες.

Read previous post:
ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός δεν είχε χρόνο να απαντήσει για το ασφαλιστικό, το αφορολόγητο, τη 13η σύνταξη, τα πλεονάσματα

«Ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή του ομιλία μας είπε ότι "δεν έχει χρόνο να απαντήσει" στα κρίσιμα ερωτήματα για το...

Close