Οι υποσχέσεις δεν δεσμεύουν παρά μόνο εκείνους που τις δέχονται - Φρανσουά Μιττεράν

Δεν παίζουν με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο λόγω… Brexit

17 Αυγούστου, 2022

Δύο Αφρικανοί ποδοσφαιριστές της Βίμποργκ δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για τον αυριανό πρώτο αγώνα με τη Γουέστ Χαμ για τα πλέι οφ του Europa Conference League, λόγω των κανονισμών που ισχύουν στην Αγγλία για πολίτες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το “Brexit”, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο σύλλογος από τη Δανία. Ο Νιγηριανός εξτρέμ, Ιμπραχίμ Σαΐντ, και ο επιθετικός από την Γκάμπια, Αλασάνα Τζάτα, δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή, καθώς ο σύλλογος δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει βίζα για τους δύο παίκτες ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στο “London Stadium”.

«Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα και είμαστε σε στενή επαφή με την DBU (σ.σ. η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας), την UEFA, τις δύο πρεσβείες και άλλον έναν ξένο σύλλογο που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση» αναφέρει η Βίμποργκ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και προσθέτει: «Όμως, δυστυχώς, αυτό αποδείχθηκε αδύνατο, καθώς υπάρχει ένας χρόνος επεξεργασίας αρκετών εβδομάδων και ο αγώνας προγραμματίστηκε μόλις πριν από μια εβδομάδα».

Από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Γέσπερ Φρέντμπεργκ, δήλωσε: «Είναι κρίμα από αθλητική άποψη, καθώς και οι δύο παίκτες θα είχαν ρόλο στον αγώνα. Όμως, είναι ακόμη πιο κρίμα από ανθρώπινη άποψη που αυτοί οι δύο χάνουν αυτή τη σπουδαία εμπειρία».