Το γενικό δίδαγμα της ιστορίας είναι: τα ίδια, με διαφορετικό τρόπο. Όποιος έχει διαβάσει Ηρόδοτο έχει διαβάσει σχεδόν όλη την ιστορία. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Δεν γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων στους δήμους Θεσ/νικης

21 Ιουνίου, 2017

Με καταλήψεις στα αμαξοστάσια δήμων του νομού Θεσσαλονίκης συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεών τους. Εξαιτίας των καταλήψεων δεν μπορούν να βγουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους της πόλης για την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Οι συμβασιούχοι, οι οποίοι διεκδικούν σταθερή και μόνιμη εργασία και νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίησή τους, είχαν προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, η οποία όμως αναβλήθηκε.
Αντίθετα, προχώρησαν σε καταλήψεις όλων των χώρων του κεντρικού δήμου, στο αμαξοστάσιο, το ΣΜΑ Πυλαίας και τις εποπτείες, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, οι συμβασιούχοι επέτρεψαν να βγουν στους δρόμους μόνο τρία μικρά απορριμματοφόρα για τα νοσοκομειακά απόβλητα. Επίσης, κυκλοφορεί ένα αυτοκίνητο για τη διανομή των τροφείων τους παιδικούς σταθμούς, ένα λεωφορείο που μεταφέρει τους εθελοντές στα καμπ των προσφύγων και τέσσερα αυτοκίνητα μεταφοράς των ΑΜΕΑ.
“Θα έχουμε πρόβλημα με τα σκουπίδια μετά τη σημερινή κατάληψη του αμαξοστασίου και του ΣΜΑ αλλά και της αυριανής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ ? ΟΤΑ. Στο κέντρο της πόλης κάνουμε αποκομιδή τέσσερις φορές την ημέρα, επομένως θα δημιουργηθεί πρόβλημα και θα γεμίσουν οι κάδοι” υποστήριξε ο κ. Ψαρράς.
Με αφορμή και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για υψηλές θερμοκρασίες, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης απηύθυνε έκκληση στους δημότες σε περίπτωση που βλέπουν γεμάτους τους κάδους των απορριμμάτων να κρατούν, όσο είναι δυνατόν, τα σκουπίδια στα μπαλκόνια τους ζητώντας την κατανόησή τους έως ότου ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Καταλήψεις έχουν καταγραφεί και σε αρκετά ακόμη αμαξοστάσια δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μην γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.
Για αύριο, στις 10:30 το πρωί, οι συμβασιούχοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ ? ΟΤΑ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο ΥΜΑ-Θ. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους. 
Α.Καρ.
 

Read previous post:
Θέλει Μπαλοτέλι στην Τορίνο ο Μιχαϊλοβιτς

Είτε ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς δεν βάζει μυαλό, είτε έχει πειστεί ότι έβαλε μυαλό ο Μπαλοτέλι! Αλλιώς δεν εξηγείται η προθυμία...

Close