Όταν η γνώση ενός ανθρώπου δεν είναι σε τάξη, όσο περισσότερη έχει, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η σύγχυσή του. Herbert Spencer, 1820-1903, Βρετανός φιλόσοφος.

Δεκαπέντε αγάλματα Κινέζου καλλιτέχνη θα στολίσουν για μία εβδομάδα τη Θεσσαλονίκη

14 Νοέμβριος, 2018

    Δεκαπέντε αγάλματα του Κινέζου καλλιτέχνη Xu Hongfei θα διακοσμήσουν από τις 17 έως τις 24 Δεκεμβρίου την προβλήτα Α’ του λιμανιού και τη Νέα Παραλία, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πολιτισμού και της παγκόσμιας περιοδείας της έκθεσης γλυπτικής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, που θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη.
    Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της Εβδομάδας Πολιτισμού ανέλαβε η Ένωση Κινέζων Εμπόρων Ελλάδος και το «παρών» στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να δώσουν ο δήμαρχος της πόλης Γκουαντζού (Guangzhou), που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο με πληθυσμό που ξεπερνά τα 26,5 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς και ο ίδιος καλλιτέχνης. 
    Ο Χονγκφέι είναι πρόεδρος της ακαδημίας γλυπτικής στην πόλη Γκουαντζού, έχει εκθέσει τα έργα του, μεταξύ άλλων, σε Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Περού και Κολομβία, ενώ το πιο αντιπροσωπευτικό στοιχείο της τέχνης του είναι η εξερεύνηση της γυναικείας φιγούρας. 
    Η τελετή έναρξης της Εβδομάδας Πολιτισμού έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου, και αναμένεται να παραστούν τόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και ο δήμαρχος, Γιάννη Μπουτάρη.
    Στη Θεσσαλονίκη η κινεζική κοινότητα αριθμεί 2.300 μέλη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κινέζων Εμπόρων Ελλάδος, Λι Φενγκ Πινγκ, και οι περισσότεροι έχουν καταστήματα στην «China Town», όπως αποκαλείται η περιοχή της Αισώπου δίπλα από τα δικαστήρια. 
    Στόχος είναι να παρουσιαστεί η Θεσσαλονίκη και η Γκουαντζού στον κόσμο, συνδυάζοντας την κινεζική τέχνη και τη μοναδική γοητεία του ελληνικού πολιτισμού και να ενισχυθεί η επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων.
Α.Καρ.
 

Read previous post:
Οι κινήσεις της Μελάνιας Τραμπ εντείνουν τη νευρικότητα στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου

Το κλίμα ανησυχίας και νευρικότητας που επικρατεί στον Λευκό Οίκο ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας στην Ουάσινγκτον, μετά τις ενδιάμεσες...

Close