Όταν η κοινωνία είναι ανήμπορη να δημιουργήσει κράτος, τότε το κράτος πρέπει να δημιουργήσει κοινωνία. Charles Maurice de Talleyrand, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Δεκαήμερο εκδηλώσεων από τους αλληλέγγυους της ΒΙΟΜΕ και κινήματα κατά της εξόρυξης χρυσού

26 Νοεμβρίου, 2018

Δεκαήμερο εκδηλώσεων, με αφετηρία την πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 11 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται από  αλληλέγγυους της «αυτοδιαχειριζόμενης» ΒΙΟ.ΜΕ και τις «επιτροπές αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής». 
Σε σύσκεψη εκπροσώπων τους στην ΕΔΟΘ, τονίστηκε ότι οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τις 5 Δεκεμβρίου, με παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διάφορα σημεία της πόλης, με καμπάνιες πληροφόρησης, διανομής έντυπου υλικού, κ.α. 
Η αρχή των εκδηλώσεων, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, συμπίπτει χρονικά με τη συζήτηση στο ΣτΕ ζητημάτων της εξορυκτικής δραστηριότητας χρυσού στη Χαλκιδική, ενώ το τέλος των εκδηλώσεων με τη δίκη διαδηλωτών (στον Καρατζά Λάκκο) ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.
Στις 11 Δεκεμβρίου θα γίνει πορεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσα στο δεκαήμερο εκτός από τις δράσεις που θα γίνουν μέσα στην πόλη, έχει προγραμματιστεί και τριήμερο εκδηλώσεων στο χώρο της ΒΙΟ.ΜΕ. 
 

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
“Η Ε.Ε. έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της”

Η Ε.Ε.

Close