Η κυκλοφορία της εμπιστοσύνης είναι προτιμότερη από την κυκλοφορία του χρήματος. James Madison, 1751-1863, Αμερικανός πρόεδρος [1809-1817]

Δεκαέξι διεθνείς και ευρωπαϊκές οργανώσεις ελευθερίας του Τύπου καταδικάζουν τη δολοφονία της Γκαλιζία

18 Οκτωβρίου, 2017

Δεκαέξι διεθνείς και ευρωπαϊκές οργανώσεις ελευθερίας του Τύπου, καταδικάζουν απερίφραστα τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία και ζητούν άμεση και ανεξάρτητη έρευνα για το θάνατό της.

 Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ και ΕFJ), η δολοφονία της Γκαλιζία, που σκοτώθηκε στις 15 Οκτωβρίου, όταν το αυτοκίνητό που οδηγούσε εξερράγη, είναι μια «στοχευμένη επίθεση».

Στο δελτίο Τύπου του IFJ και του ΕFJ, υπενθυμίζει ότι 16 ημέρες πριν τη δολοφονία της, η Μαλτέζα δημοσιογράφος είχε ειδοποιήσει την αστυνομία ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι η Γκαλιζία διεξήγαγε μια σειρά από έρευνες για διαφθορά σε υψηλό επίπεδο και είχε υποστεί δεκάδες προσβολές και παρενοχλήσεις.

Λόγω των ερευνών της, τον Φεβρουάριο, τα περιουσιακά της στοιχεία πάγωσαν, ύστερα από αίτημα του υπουργού οικονομικών, Κρις Καρντόνα και του αξιωματούχου της πολιτικής του για την Προεδρία της ΕΕ, Ζοζέφ Τζεράντα.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Ένωση Κεντρώων: Ο μπουναμάς να έχει τη σύμφωνη γνώμη των ξένων

Προτροπή προς τον πρωθυπουργό "Εφόσον είναι βέβαιον ότι το 2018, ο στόχος του 3,5% πλεονάσματος είναι ανέφικτος, ό,τι πράξει για...

Close