Ο έξυπνος άνθρωπος αλλάζει γνώμη. Ο ηλίθιος ποτέ. Βόλφγκανγκ Γκαίτε

Δάνεια 100 εκατ. ευρώ χορηγεί σε μικρομεσαίες η Πειραιώς

11 Δεκεμβρίου, 2014

Με 100 εκατ. ευρώ προτίθεται να χρηματοδοτήσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψε προχθές μαζί με το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IfG) – το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του ελληνικού δημοσίου και της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW.

Τα εν λόγω δάνεια αναμένεται να χορηγηθούν από την Τράπεζα Πειραιώς εντός του μήνα (Δεκέμβρη), και σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί θα προσφέρουν επιτόκιο χαμηλότερο από εκείνο της αγοράς, με τη διαφορά να είναι ιδιαίτερα αισθητή για τις μικρές επιχειρήσεις, και θα χρηματοδοτούν νέες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα αναχρηματοδότησης υφιστάμενων δανείων με τους προνομιακούς όρους της δράσης.

Για τη χρηματοδότηση θα επιλεγούν υγιείς επιχειρήσεις, η ανταγωνιστικότητα των οποίων επιβαρύνεται από τα υψηλά επιτόκια της περιόδου που διανύουμε.

Χθες το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσε πως σε βάθος επταετίας τα δάνεια που αναμένεται να χορηγηθούν αγγίζουν τα 600 έως 800 εκατ. ευρώ.

 

Read previous post:
26% φόρος με την πώληση πάνω από 2 ακινήτων εντός 2 ετών

Εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημόσιων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου προβλέπει ότι όποιος προχωρά στην πώληση τριών τουλάχιστον ακινήτων εντός διετίας θα...

Close