Να αγωνίζεσαι, να ψάχνεις, να βρίσκεις και να μην υποκύπτεις. Alfred Tennyson, 1809-1892, Άγγλος ποιητής

Δ. Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα η καλύτερη δυνατή συμφωνία για έξοδο της χώρας από την επιτροπεία

7 Μαΐου, 2018

«Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην ολοκλήρωση του προγράμματος και στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας για το χρέος και τη μεταμνημονιακή επιτήρηση»: το μήνυμα αυτό έστειλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7. Ενώ χαρακτήρισε, στην ίδια συνέντευξη, εκτός πραγματικότητας το αίτημα για εκλογές τώρα, που έθεσε η Φώφη Γεννηματά. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετέφερε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, η οποία έχει εκφραστεί εδώ και καιρό, -ήδη από τις εκλογές του 2015, όπως παρατήρησε- για το «σπάσιμο» της Β’ Περιφέρειας της Αθήνας.

 

Αναλυτικά, σε ερώτηση για το εάν θα εφαρμοστεί το μέτρο που αφορά στις περικοπές των συντάξεων ή αν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τόσο ίδιος όσο και ο κ. Τσακαλώτος, αλλά πολύ περισσότερο ο πρωθυπουργός έχουν πει πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την έξοδο από το πρόγραμμα. «Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να επιτύχουμε μία καλή συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους και να επιτύχουμε μία καλή συμφωνία για το καθεστώς της μετάμνημονιακής παρακολούθησης και σε αυτό είμαστε απολύτως προσηλωμένοι» διευκρίνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Πάντως συμπλήρωσε πως εάν στη συνέχεια προκύψει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι πάνω από τους στόχους, η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που θα επιτρέψει τη μείωση της λιτότητας -«αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στον καιρό του».

 

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να δεχτεί να έρθει νωρίτερα το αφορολόγητο, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Θα ήταν παράλογο και με δεδομένο ότι και το 2016 και το 2017 σημειώσαμε υπεραπόδοση σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 (χρονιά στην οποία είχαμε στόχο 0,5% και έκλεισε στο 3,8%-3,9% και το 2017 είχαμε στόχο 1,75% και απέδωσε κοντά στο 4%) επομένως δεν πρόκειται κανένας απολύτως να δεχτεί την εφαρμογή της μείωσης του αφορολογήτου από το 2019, δεν θα μπορούσε κανείς να επιχειρηματολογήσει υπέρ μίας τέτοιας απαίτησης» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτική
Στις 18 Μαϊου η συζήτηση, στην Ολομέλεια, του πορίσματος της Εξεταστικής για τη «Νovartis»

Στις 22 ή 23 Μαϊου προγραμματίζεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με το...

Close