Στις επαναστάσεις υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: εκείνοι που τις κάνουν κι εκείνοι που επωφελούνται. Napoleon Bonaparte, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης

Δ. Παπαδημούλης: Η ευρωτσιγκουνιά του Συμβουλίου ρίχνει νερό στον μύλο της αντιευρωπαϊκής άκρας δεξιάς

3 Οκτωβρίου, 2023

 Έκκληση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τον πρόεδρο Σαρλ Μισέλ να αποδεχθεί την πρόταση της Κομισιόν που αφορά μεταξύ άλλων την αύξηση των κονδυλίων του Ταμείου Αλληλεγγύης και Επείγουσας Βοήθειας, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στη συζήτηση με θέμα την «Έκθεση σχετικά με την πρόταση για ενδιάμεση αναθεώρηση του ΠΔΠ 2021-2027».
«Το Ευρωκοινοβούλιο εδώ και χρόνια ζητά έναν πιο ισχυρό προϋπολογισμό. Και εδώ και χρόνια ζητάμε επίσης και μια αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ)», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:
«Η Κομισιόν έρχεται με καθυστέρηση και καταθέτει μια πρόταση, ανεπαρκή κατά τη γνώμη μου. Αλλά ανοίγει ένα δρόμο. Και τώρα, είναι ευθύνη δική σας, κύριοι του Συμβουλίου, να μην ρίξετε στο καλάθι των αχρήστων αυτή την πρόταση της Κομισιόν που εμείς με την Έκθεσή μας, ζητούμε και να βελτιωθεί». 
Απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο της ισπανικής Προεδρίας, υφυπουργό Εξωτερικών Πασκουάλ Ναβάρο Ρίος τόνισε: «Πρέπει εσείς της ισπανικής Προεδρίας, να πείσετε το Συμβούλιο και τον κ. Μισέλ, να μην αναβάλλει διαρκώς την τοποθέτηση του Συμβουλίου. Γιατί η ευρωτσιγκουνιά και οι καθυστερήσεις του Συμβουλίου, ρίχνουν νερό στον μύλο της αντιευρωπαϊκής άκρας δεξιάς».
Απευθυνόμενος στον αρμόδιο επίτροπο για τον προϋπολογισμό, Γιοχάνες Χαν, ζήτησε να αποδεχθεί η Επιτροπή πολλές από τις προτάσεις του Ευρωκοινοβουλίου «και να αρχίσουμε από τώρα να προετοιμάζουμε τον νέο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ, γιατί για να αντιμετωπίσουμε τις υπαρκτές ανάγκες και τις νέες κρίσεις που έρχονται, δεν είναι δυνατόν η ΕΕ να λειτουργεί με έναν προϋπολογισμό της τάξης του 1% του ΑΕΠ». 
Όποιος το αρνείται αυτό, συμπλήρωσε, υπονομεύει την Ενωμένη Ευρώπη και τροφοδοτεί τη διάλυσή της μέσω της απειλητικής ανόδου της αντιευρωπαϊκής άκρας δεξιάς.