Μερικές φορές μοιάζει να υπάρχουν περισσότερες λύσεις από προβλήματα. Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά θα διαπιστώσουμε ότι πολλά προβλήματα του σήμερα είναι αποτελέσματα των λύσεων του χθες. - Thomas Sowell (Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής)

Δ. Παπαδημούλης: Είναι μία από τις λίγες θετικές ειδήσεις που παράγουμε ως ευρωπαϊκοί θεσμοί το τελευταίο διάστημα

12 Φεβρουάριος, 2019

«Είναι μία από τις λίγες θετικές ειδήσεις που παράγουμε ως ευρωπαϊκοί θεσμοί το τελευταίο διάστημα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, για την ενίσχυση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ που ενέκρινε σήμερα η Ευρωβουλή.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι αυτή η θετική είδηση οφείλεται στην πίεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις θετικές προσπάθειες του επιτρόπου για τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη και στη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής, που έκαμψαν τις αντιρρήσεις ορισμένων κρατών-μελών. Επιπλέον, συνέχισε ο Δ. Παπαδημούλης, «ήρθαν και τα τραγικά γεγονότα, οι μεγάλες φονικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία, οι φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και οι πλημμύρες, οι σεισμοί στην Ιταλία, αλλά και οι μεγάλες πυρκαγιές στη Σουηδία που έκαναν και τα βόρεια κράτη-μέλη να καταλάβουν ότι η κλιματική αλλαγή δεν απειλεί μόνο τον Νότο και ότι χρειαζόμαστε μια επικουρική δύναμη ευρωπαϊκή να ενισχύει τις προσπάθειες των κρατών-μελών. Έπαψε αυτή η ευρωτσιγκουνιά και έχουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».

Read previous post:
Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας: Το Ην. Βασίλειο θα υποστεί πλήγμα αν αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε ότι η οικονομία της Βρετανίας θα πληγεί βραχυπρόθεσμα, αν η χώρα...

Close