Η ηθικολογία έρχεται μαζί με τη θλιβερή σοφία της ηλικίας, όταν μια η αίσθηση περιέργειας έχει εξανεμισθεί. Graham Green, 1904-1991, Βρετανός συγγραφέας

Δ. Μιχαηλίδου: Ισότιμη πρόσβαση των δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα χορήγησης voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς

16 Ιουλίου, 2020

Με τον πρόεδρο της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) Γιάννη Πάιδα και το γενικό γραμματέα Δημήτρη Μπράτη, συναντήθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την ικανοποίηση από πλευράς υπουργείου του χρόνιου αιτήματος της ΑΔΕΔΥ για ισότιμη πρόσβαση των δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα χορήγησης voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, ψηφίστηκαν από τη Βουλή οι διατάξεις που θεσπίζουν νέο διευρυμένο πρόγραμμα κουπονιών για βρεφονηπιακούς σταθμούς, θεσπίζοντας αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και δίνοντας, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα σε μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και τα ΝΠΔΔ, να είναι δικαιούχοι.

Οι εκπρόσωποι του φορέα μετέφεραν τις ευχαριστίες τους στην υφυπουργό Εργασίας, καθώς, όπως ανέφεραν, η κυβέρνηση, με την ένταξη των υπαλλήλων του Δημοσίου στο πρόγραμμα, διορθώνει μία αδικία χρόνων εις βάρος εργαζομένων του δημόσιου τομέα, που άλλωστε η ΑΔΕΔΥ είχε θέσει στην πολιτεία από το 2014.

Με τη σειρά της, η κ. Μιχαηλίδου τους ενημέρωσε πως στόχος του νέου προγράμματος των 15.000 νέων δικαιούχων, που θα χρηματοδοτηθεί με 30 εκατ. ευρώ εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Εργασίας, είναι να διορθωθούν οι στρεβλώσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» απέκλειε τις εργαζόμενες μητέρες του δημόσιου τομέα, οι οποίες, ενώ πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, αποκλείονταν, λόγω του τομέα απασχόλησής τους. Επιπλέον, η υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα αυξάνει τόσο τον αριθμό των παιδιών, όσο και τον αριθμό των ωφελούμενων μητέρων, σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού.

Read previous post:
Κ. Αχ. Καραμανλής: Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να αναπτύξουμε ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο

Η επανενεργοποίηση του σιδηροδρόμου στο δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και τα μεγάλα οδικά έργα της περιοχής, ήταν στο επίκεντρο...

Close