Ποτέ δεν συνειδητοποιείς πόσο καλή μνήμη έχεις μέχρι τη στιγμή που προσπαθήσεις να ξεχάσεις κάτι. Franklin P. Jones, 1908-1980, Αμερικανός χιουμορίστας.

Δ. Μάντζος: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει – Εκλογές πρέπει να γίνουν γιατί η χώρα οδεύει ολοταχώς προς συνθήκες αστάθειας

«Είναι εντελώς προβληματικό ο πρωθυπουργός μιας δημοκρατικής χώρας να ρίχνει στην αντιπολίτευση το βάρος των δικών του πολιτικών επιλογών. Όσο επιλέγει ο ίδιος και οι υπουργοί του να ανοιγοκλείνουν το σενάριο [των πρόωρων εκλογών] ανάλογα με τα μικροκομματικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις της ΝΔ, αφαιρούν κεφάλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και συνέπειας από την κυβέρνησή του», σχολίασε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Ρ/Φ REAL FM.

Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί με έμφαση απέναντι σε κάθε μεγάλο κοινωνικό θέμα που έχει η χώρα: ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός. «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Κατά τη γνώμη μας, εκλογές πρέπει να γίνουν γιατί η χώρα οδεύει ολοταχώς προς συνθήκες αστάθειας», τόνισε ο κ. Μάντζος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο Δημήτρης Μάντζος είπε πως «ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας επιθυμούν οποιαδήποτε συνεργασία ή πολιτική σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές του. Θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Η σταθερότητα απαιτεί σοβαρότητα. Αν δεν υπάρχει σοβαρότητα, δεν θα έχουμε σταθερότητα, αλλά στασιμότητα. Εμείς, απέναντι στις δύο αποτυχημένες πολιτικές επιλογές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να είμαστε ένας τρίτος αξιόπιστος, εναλλακτικός πόλος. Η συζήτηση πρέπει να γίνει αξιακά και προγραμματικά, όχι προσχηματικά. Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας για το ποιες πολιτικές προτάσεις έχει το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη σχολή σκέψης στην κυβέρνηση που θέλει να απαξιώνει το ΠΑΣΟΚ για να ανακόψει την πολιτική του ενίσχυση. Αυτό είναι μάταιο. Δεν μας είναι αρκετή η εναλλαγή στην κυβέρνηση με τυπικούς όρους, αλλά η αλλαγή του πολιτικού πλαισίου».

 

[Φωτογραφία αρχείου]