Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου θα έπρεπε να αποτελεί υποσημείωση στη διακήρυξη των καθηκόντων του. Oscar Louis Forel, 1891-1982, Ελβετός ψυχίατρος

Δ. Κωστούρος: «Μεγάλη διοργάνωση με εκδηλώσεις που έχουν στόχο τον άνθρωπο»

12 Φεβρουάριος, 2019

Στο Ναύπλιο θα διεξαχθεί ο πρώτος Μαραθώνιος της άνοιξης στη χώρα μας, και συγκεκριμένα την Κυριακή 3 Μαρτίου, με τη συμμετοχή 6.000 δρομέων στις αποστάσεις των 42.195μ, του Ημιμαραθωνίου, των 5 χλμ και των 2,5 χλμ. 

Η οργανωτική επιτροπή παραχώρησε σήμερα στην Αθήνα συνέντευξη Τύπου για τους αγώνες που θα γίνουν στην αργολική πρωτεύουσα για 6η συνεχή χρονιά, με την παρουσία του δημάρχου Ναυπλίου, Δημήτρη Κωστούρου, του μέλους του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Μπόλλα, της κας Ινώς Κωνσταντοπούλου, γενικής γραμματέα του συλλόγου «Όρομα Ελπίδα», στον οποίο και είναι αφιερωμένη η διοργάνωση, της νεαρής αθλήτριας Ζωής Ανδρικοπούλου, προέδρων συλλόγων, υποστηρικτών, χορηγών και πολλών άλλων.

Τον Μαραθώνιο διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ), σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία στίβου Ναυπλίου (Γ.Ε. Αργολίδας, Αργολίδα 2.000, Αργολικός Γ.Σ.), την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αργολίδας, της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ, του ΕΟΤ, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου τόνισε ότι ο αγώνας βασίζεται στη συμμετοχή των δημοτών, αφού το 10% συμμετέχει στη διοργάνωση, υπάρχει θετικός αντίκτυπος σε ό,τι αφορά τους επαγγελματίες της πόλης, υπάρχουν σημαντικοί συνεργάτες που βοηθούν στην διεξαγωγή του μαζί με τους χορηγούς, ενώ οι παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές κ.α. είναι μοναδικές στη χώρα μας και έχουν στόχο τον άνθρωπο και για το λόγο αυτό προσκάλεσε όλους να βρεθούν είτε ως δρομείς είτε ως θεατές στις 3 Μαρτίου στο Ναύπλιο. 

«Πρόκειται για έναν αγώνα με πολύ υψηλό επίπεδο σε θέματα οργάνωσης, διανθισμένο από πολλές παρεμβάσεις και πολλές εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής. Είμαστε πολύ υπερήφανοι διότι δημιουργήσαμε ένα θεσμό πλέον, που έχει διάρκεια και την αποδοχή του κόσμου. Είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήσαμε ένα τέτοιο γεγονός που μπορεί να υπηρετήσει τον άνθρωπο από πολλές πλευρές. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι στο οποίο καλούμε όλους τους λάτρεις του τρεξίματος να συμμετάσχουν σε όλες τις διαδρομές, αλλά όλες αυτές οι δράσεις του Μαραθωνίου, με οργανώσεις, ιδρύματα, συλλόγους και θεσμούς που μας κάνουν υπερήφανους. Το «Όραμα Ελπίδας» και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη μας έχει κάνει την τιμή να συνδέσει το όνομά της με το Μαραθώνιο Ναυπλίου και αυτό για μας είναι ένα τεράστιο εύσημο, το οποίο μας κάνει να βλέπουμε ακόμη πιο ψηλά. Την ευχαριστούμε από καρδιάς για ό,τι έχει προσφέρει», είπε ο κ. Κωστούρος. 

Τέλος, τόνισε ότι ο Μαραθώνιος είναι σημαντικό εργαλείο για τον Δήμο του Ναυπλίου «ώστε να παρεμβαίνουμε με δράσεις που αφορούν όλη την κοινωνία. Η διοργάνωση είναι μεγάλη και ακόμη είμαστε στην αρχή. Προχωράμε βήμα-βήμα κάθε χρόνο και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε άνοιγμα και στο εξωτερικό για την προσέλκυση περισσότερων δρομέων».

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε μεταξύ άλλων ότι το «Όραμα Ελπίδας» μέσα από τις αθλητικές δράσεις έχει καταφέρει να εγγράψει 85.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών και πρόσθεσε: «Το δρομικό κίνημα μπορεί να συντελέσει στο σκοπό αυτό. Κάνουμε έκκληση να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και οι 85.000 εθελοντές μας να γίνουν σύντομα 100.000». Η εκπρόσωπος του συλλόγου μετέφερε στηην εκδήλωση και μήνυμα της προέδρου Μαριάννας Βαρδινογιάννη. 

Εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ, ο κ. Μπόλλας επισήμανε ότι η ομοσπονδία αγκάλιασε από την αρχή τον Μαραθώνιο Ναυπλίου και τον στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, ενώ ευχαρίστησε για την διοργάνωση τον κ. Κωστούρο, τους αθλητές και όλους τους εμπλεκόμενους.

Τέλος, η Ζωή Ανδρικοπούλου εξέφρασε την χαρά της που θα συμμετάσχει και πρόσθεσε: «Θα είμαι παρούσα για 2η συνεχή χρονιά στα 5 χλμ. Την προηγούμενη χρονιά έζησα μια απίστευτη εμπειρία, όπου ήθελα να δοκιμάσω και τις δυνάμεις μου αφού προερχόμουν από τραυματισμό. Είναι μια υπέροχη διοργάνωση, ανυπομονώ να τρέξω, αγωνιστικά θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

Read previous post:
Εκτροπή ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριων πεζών στο κέντρο της πόλης

Εκτροπή επιβατικού αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα την παράσυρση και τον τραυματισμό τριών πεζών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" με κακώσεις,...

Close