Μία υγιής νοοτροπία είναι κολλητική, αλλά μην περιμένεις να την κολλήσεις από τους άλλους. Να είσαι εσύ ο φορέας - Τομ Στόπαρντ, 1937- Τσεχοβρετανός σεναριογράφος

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός και η νεολαία να πάνε στις κάλπες την Κυριακή και να ψηφίσουν ΚΚΕ

6 Ιουνίου, 2024

«Η μεγαλειώδης συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν να ανέβει πιο ψηλά το κόμμα, επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στον τ/σ «Mega».

Διαβάστε επίσης: Δ. Κουτσούμπας: Την Κυριακή δυναμώνουμε το ΚΚΕ το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή ΕΕ

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σήμερα στην Πάτρα

Κάλεσε τον ελληνικό λαό και τη νεολαία «να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή, και να ψηφίσουν σωστά, να ψηφίσουν ΚΚΕ, γιατί με το “…αν πάω να ψηφίσω, θα ψηφίσω ΚΚΕ” που μας λένε κάποιοι, δεν λύνονται τα προβλήματα. Γιατί η μάχη γίνεται και με το ψηφοδέλτιο”.

Χαρακτήρισε «αποκρουστική» τη συζήτηση για το ποιός είναι πιο πλούσιος από τον άλλο και από που τα βρήκε, σημειώνοντας ότι δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο και ότι «δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα του λαού και της χώρας».

Ερωτηθείς για το «φαινόμενο Κασσελάκη» απάντησε ότι «είναι μια πορεία ιδεολογικού, πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού, συνολικά του μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε πριν την ηγεσία Κασσελάκη ενώ με την εκλογή του επιταχύνθηκε. Μένει να δούμε πως θα αποκρυσταλλωθεί, το σίγουρο είναι πως δεν μιλάμε πλέον για αριστερά, ό,τι αισθανόταν ή καταλάβαινε κάποιος ως αριστερά, με αξίες, ιδανικά, αλλαγές έξω από τον καπιταλισμό, για τον σοσιαλισμό, έξω από αντιλαϊκές και επιθετικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που είναι μια φυλακή των λαών».

«Η αριστερά ήταν αυτό και κυρίως πάλη, αντίσταση, συμμετοχή στις κοινωνικές διεργασίες ενεργά. Δεν ήταν το life style, η επίδειξη της προσωπικής ζωής, η επίδειξη του πλούτου. Ήταν αγώνας δίπλα στους εργάτες στα εργοστάσια, στα ναυπηγεία, στη ΛΑΡΚΟ, δίπλα στους αγρότες που αγκομαχούν για να έχουν την παραγωγή τους, δίπλα στους επαγγελματίες και επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους που υποφέρουν απο τη μεγάλη φοροληστεία, δίπλα σε αυτούς που πάνε να χάσουν το σπίτι τους από τα κοράκια, ήταν πανταχού παρούσα αυτό που λέμε αριστερά. Κι αυτό σήμερα είναι μόνο το ΚΚΕ. Δεν το βρίσκει κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε σε κόμματα που είναι γύρω από τη λογική της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας και διαγκωνίζονται ποιός θα είναι λίγο περισσότερο μπροστά» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν «έχει κάποιο αριστερό στοιχείο» ο κ. Κασσελάκης, απάντησε «ε, όχι, το να λέει “ιερή αμυντική συμμαχία” το ΝΑΤΟ, τι αριστερός είναι αυτός; Να μιλάει και να επιμένει για “δικαίωμα αυτοάμυνας” του Ισραήλ και του Νετανιάχου, ακόμα και σήμερα, μετά από 8 μήνες, όταν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακήρυξε τον Νετανιάχου, όχι μόνο την ηγεσία της Χαμάς που έτσι κι αλλιώς την είχε κατατάξει εκεί, ως εγκληματία πολέμου και διώκεται διεθνώς, καθώς έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του για να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου».

Απαντώντας στο σχόλιο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «πήγε στην Παλαιστίνη», είπε «αυτό που κάνουν πάντα αυτά τα τυχοδιωκτικά κόμματα με αυτή την πολιτική, όταν προεκλογικά θέλουν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα, όταν οι ψηφοφόροι τους και ο λαός τους λένε “θα σας τιμωρήσω”, λένε “ας κάνω μια βόλτα μέχρι τη Ραμάλα να πω ότι είμαι και με την Παλαιστίνη”, όπως πριν ήταν με το Ισραήλ και συνεχίζει να είναι και όλα καλά κι όλα ωραία».

«Δεν είναι έτσι, όμως. Ο λαός μας καταλαβαίνει την κοροϊδία, καταλαβαίνει ποιός του λέει αλήθεια, ποιός είναι συνεπής και ποιός πραγματικά στηρίζει» επισήμανε.

Για το θέμα της ακρίβειας ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφέρθηκε σε ένα ντόμινο αιτιών, υπενθυμίζοντας πως η Συνθήκη του Μαάστριχτ προβλέπει ελευθερία κίνησης εμπορευμάτων και κεφαλαίων, που σημαίνει ότι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι μπορούν να επιδρούν στην διαμόρφωση των τιμών

Επισήμανε ακόμη πως αυτό που «έπρεπε να είχε γίνει “από χθες” η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, φοροαπαλλαγές και κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας», σε συνδυασμό με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Σχετικά με επιβολή προστίμων σε μεγάλες εταιρείες, σημείωσε ότι «είναι κοροϊδία» και όπως εξήγησε, «επιβλήθηκε πρόστιμο σε ένα μεγάλο μονοπωλιακό όμιλο που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, το πρόστιμο, όμως, αυτό η συγκεκριμένη εταιρεία, που περίμενε ούτως ή άλλως ότι θα το “φάει”, το είχε συμπεριλάβει στην επισφάλειά της. Ταυτόχρονα είχε τεράστια κέρδη και συνεχίζει τον ίδιο “χαβά”».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «υπάρχουν τεράστιες φοροαπαλλαγές και “εθελοντική φορολογία” σε εφοπλιστές και βιομήχανους και την ίδια ώρα η φορολογία “γονατίζει” τον εργάτη, τον αγρότη, τον υπάλληλο και τον αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία».

Γ.Μ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ