Η ιστορία του κόσμου δεν είναι τίποτε άλλο από την πρόοδο της συνείδησης της ελευθερίας. Friedrich Hegel, 1770-1831, Γερμανός φιλόσοφος

Δ. Κεχαγιά, δήμαρχος Πεντέλης: «Ενωμένοι καλούμαστε να νικήσουμε και πάλι»

25 Μαρτίου, 2020

Για ενότητα, σύμπνοια και ομοψυχία στις δύσκολες καταστάσεις που περνά η χώρα, λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, έκανε λόγο η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, στο μήνυμά της για την Εθνική Επέτειο. Μεταξύ άλλων ανέφερε: 
«Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας αλλά και υπόμνηση για το τι μπορούμε να πετύχουμε οι Έλληνες με ενότητα και ομοψυχία, όταν οι περιστάσεις απαιτούν και το ιστορικό καθήκον καλεί.
Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε επίσης τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου τη χαρμόσυνη είδηση της επικείμενης ενσάρκωσης και έλευσης του Υιού του Θεού. Φέτος όμως, η πατρίδα μας αδυνατεί να γιορτάσει, καθώς αγωνίζεται μαζί με τον υπόλοιπο σύγχρονο κόσμο να ξεπεράσει μία από τις μεγαλύτερες απειλές των τελευταίων δεκαετιών, μια πανδημία που προκαλεί σοβαρή κρίση υγείας, μια κρίση που διαδέχεται μία άλλη οικονομική και που για ακόμη μία φορά δοκιμάζει τις αντοχές μας ως λαού.
Ας κοιτάξουμε τούτη την ώρα, πέρα από τα σύνορα της Επετείου κρατώντας το βασικό της μήνυμα, τη συστράτευση όλων μας σε ένα κοινό σκοπό: την προάσπιση του δικαιώματος σε μια κοινωνία προοπτικής και ελπίδας για την υγεία και τη ζωή όλων μας».
Και η κ. Κεχαγιά πρόσθεσε: «Ενωμένοι, με σύμπνοια, μεθοδικά και με θρησκευτική ευλάβεια, καλούμαστε να νικήσουμε και πάλι, για να μπορούμε να ευχόμαστε για πολλές ακόμη Επετείους Χρόνια Πολλά στην Πατρίδα μας. Για να το πετύχουμε αγωνιζόμαστε όλοι μαζί και μένουμε σπίτι». 

Read previous post:
Όποιος νοσεί από κορονοϊό δεν πρέπει να ντρέπεται ούτε να έχει ενοχές

Ομ. καθ. Πνευμονολογίας Δημ. Μπούρος:Όποιος νοσεί από κορονοϊό δεν πρέπει να ντρέπεται ούτε να έχει ενοχές.

Close