Άρθουρ Σοπενχάουερ, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

«CREABALK-Δημιουργικά Βαλκάνια» – Συνεργασία του ΠΑΜΑΚ με δύο γαλλικά Πανεπιστήμια

27 Νοεμβρίου, 2018

Με το διήμερο εργαστήριο «Αστικοί περίπατοι στην πόλη της Θεσσαλονίκης» (Urban walks in the city of Thessaloniki), το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο σηματοδοτήθηκε η έναρξη του διαπανεπιστημιακού προγράμματος «CREABALK-Δημιουργικά Βαλκάνια», στο οποίο συνεργάζονται το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τα γαλλικά Πανεπιστήμια Aix-Marseille και Lumiere-Lyon 2.

Στόχος της συνεργασίας των φορέων είναι η ίδρυση ελληνογαλλικού κέντρου έρευνας, δημιουργίας και εκπαίδευσης στις κοινωνικές επιστήμες και τις τέχνες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρήθηκε η ιδανική πόλη να φιλοξενήσει αυτό τον χώρο πειραματισμού, λόγω της ιστορικής της διαδρομής και της σημαντικής γεωγραφικής της θέσης στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες για την υπηκοότητα, τη δημιουργία και επαναδημιουργία του δημόσιου χώρου και αναζητούμε νέα μονοπάτια για να προωθήσουμε τις γνώσεις μας που προέρχονται από ερευνητικά προγράμματα και να έχουμε συνέργειες με την τέχνη, στον βαλκανικό χώρο και στη Μεσόγειο», επισήμανε για τη συνεργασία των τριών πανεπιστημίων η Φωτεινή Τσιμπιρίδου, καθηγήτρια στο τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Για το διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα «CREABALK-Δημιουργικά Βαλκάνια», μίλησαν, ακόμη, ο Pierre Sintes από το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille και ο Olivier Givre από το Πανεπιστήμιο Lumiere-Lyon 2. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Philippe Ray.

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Αβαρλής και Γ. Αρβανίτης

Την ανεξαρτητοποίηση τους από τις παρατάξεις "Πρωτοβουλία" και "Ανοιχτή Πόλη" ανακοίνωσαν οι Γιώργος Αρβανίτης και Γιώργος Αβαρλής, κατά τη διάρκεια...

Close