Είναι άσκοπο για το πρόβατο να περνάει αποφάσεις υπέρ της χορτοφαγίας, όσο ο λύκος εξακολουθεί να έχει διαφορετική γνώμη. William Ralph Inge, 1860-1954, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός

CPI: Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάκαμψης

Στο ποσό των 42.000 ευρώ ανήλθε η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της εταιρείας CPI AE, στο πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης που έληξε στις 31/12/2017, ενώ οι ζημιές μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 184.000 ευρώ έναντι κερδών 21.000 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα σε επίπεδο εξαμήνου παρουσίασαν μείωση 4% και διαμορφώθηκαν σε 7,17 εκατ. ευρώ, έναντι 7,47 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η μείωση αυτή προέρχεται από την έλλειψη διαθεσιμότητας προϊόντων από βασικούς προμηθευτές της εταιρείας στο τέλος του 2017. 

Τα έσοδα από υπηρεσίες συνεχίζουν να έχουν σημαντική συμμετοχή τους στο σύνολο των εσόδων, με το ποσοστό να είναι στο 28% στο εξάμηνο.

Τα επίπεδα τραπεζικού δανεισμού σε επίπεδο εξαμήνου διαμορφώθηκαν σε 1,83 εκατ. ευρώ έναντι 1,87 εκατ. ευρώ στις 30/6/2017.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής  της CPI Αριστείδης Παπαθάνος, τόνισε: «Είμαστε σε μία περίοδο επενδύσεων από την πλευρά της εταιρείας που αποσκοπούν στην επέκτασή της. Οι επενδύσεις αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό και την είσοδό μας σε νέες αγορές. Το παραπάνω σε συνδυασμό με κάποιες συγκυρίες όπως έλλειψη διαθεσιμότητας προϊόντων από κάποιους βασικούς κατασκευαστές και εμπροσθοβαρείς σε επίπεδο εξόδων επενδύσεις, έχουν οδηγήσει σε μείωση πωλήσεων και σε ζημιογόνο αποτέλεσμα. Ο στόχος παρ’ όλα αυτά είναι να είμαστε κερδοφόροι στο τέλος της οικονομικής μας χρήσης».
 

Read previous post:
Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Δυνατότητα διαμόρφωσης ενός προοδευτικού μετώπου εν όψει αναθεώρησης.του Συντάγματος

Περισσότερες από τρεις ώρες συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Close