Όποτε υπάρχουν στη μέση πολλά λεφτά, δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν. Agatha Christie, 1890-1976, Βρετανίδα συγγραφέας

CPI: EBITDA 291 χιλ. ευρώ το β’ εξάμηνο 2019

 

Σε 291 χιλ. ευρώ ανήλθε η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της εταιρείας CPI το εξάμηνο 1/7/2019 – 31/12/2019 έναντι 73 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Παράλληλα, βελτίωση παρουσίασαν οι ζημιές προ φόρων που διαμορφώθηκαν σε 74 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 110 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Τα έσοδα σε επίπεδο εξαμήνου παρουσίασαν μείωση 3,5% και διαμορφώθηκαν σε 7,79 εκατ. ευρώ έναντι 8,05 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα από υπηρεσίες συνεχίζουν να έχουν σημαντική συμμετοχή στο σύνολο των εσόδων, με το ποσοστό να είναι στο 25% στο εξάμηνο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο γενικός διευθυντής της CPI, ‘Αρης Παπαθάνος ανέφερε: “Στο εξάμηνο της οικονομικής μας χρήσης δεν είχαμε αύξηση εσόδων όπως αναμέναμε σε σχέση με πέρυσι. Λόγω των εκλογών υπήρχε μια καθυστέρηση στις επενδύσεις των εταιρειών και του Δημοσίου μέχρι και τον Οκτώβριο και αναμέναμε ένα πολύ δυνατό δεύτερο εξάμηνο. Δυστυχώς, προέκυψε η πανδημία του κορονοϊού οπότε τα πλάνα για το σύνολο της χρήσης έχουν αλλάξει πλήρως. Έχουμε την απαιτούμενη ρευστότητα και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να κλείσουμε την οικονομική χρήση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες λόγω της πανδημίας και να είμαστε έτοιμοι όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα”.