Η Επιθυμία, όταν νομίζουμε ότι θα υλοποιηθεί, λέγεται Ελπίδα. Το ίδιο, αλλά χωρίς να νομίζουμε κάτι τέτοιο, λέγεται Απελπισία. Thomas Hobbes, 1588-1679, Άγγλος φιλόσοφος.

Covid-19: Σε κόκκινο συναγερμό το Ιράν

18 Σεπτεμβρίου, 2020

Υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος των υπηρεσιών Υγείας κήρυξε ολόκληρη τη χώρα σε ‘κόκκινο συναγερμό’ λόγω του κορονοϊού καθώς οι ημερήσιοι θάνατοι και τα κρούσματα αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό, όπως μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Το Ιράν, μια από τις πλέον πληγείσες από την πανδημία χώρες της Μέσης Ανατολής, έχει μοιραστεί σε ‘λευκές’, ‘πορτοκαλί/κίτρινες’ και ‘κόκκινες’ περιοχές ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 144 στους 23.952 σήμερα, ενώ ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 3.049 στα 416.198, όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί.

«Η κατηγοριοποίηση με βάση τα χρώματα δεν έχει πλέον νόημα. Δεν έχουμε πλέον πορτοκαλί και κίτρινο. Όλη η χώρα είναι ‘κόκκινη’», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υφυπουργός Υγείας Ιράζ Χαριρτσί. «Εάν συνεχιστεί η σημερινή πορεία, ο αριθμός των νεκρών θα φθάσει τους 45.000», πρόσθεσε, χωρίς να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Για παράδειγμα, στη βορειοανατολική πόλη του Ταμπρίζ ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών αυξήθηκε από λιγότερο από 40 την ημέρα σε 160, και στην ιερή πόλη των σιιτών μουσουλμάνων Κομ αυξήθηκε από 10 την ημέρα σε 160, δήλωσε ο Χαριρτσί, χωρίς και πάλι να δίνει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για τις αυξήσεις αυτές.

Ο ίδιος είπε ότι μόνο η χρήση σε ποσοστό 95% των μασκών και η μείωση κατά 50% των συναθροίσεων μπορεί να μειώσει τον αριθμό των νεκρών.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Ν. Δένδιας: Αν οι κυρώσεις της ΕΕ θα εφαρμοσθούν, εξαρτάται από τη συμπεριφορά της Τουρκίας

Το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι έτοιμη πάντοτε για διάλογο με την Τουρκία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς...

Close