Όταν οποιαδήποτε μονάδα σε έναν οργανισμό επεκτείνεται σε περισσότερα από 21 μέλη, η πραγματική εξουσία θα ασκείται από κάποια μικρότερη κάποια μικρότερη ομάδα. Northcote Parkison, 1909-1993, Βρετανός ιστορικός

Copa Libertadores: Για πρώτη φορά γυναίκες διαιτητές λόγω κορονοϊού

18 Σεπτεμβρίου, 2020

 Γυναίκες διαιτητές…πέρασαν και την πόρτα του Copa Libertadores, εξαιτίας του κορονοϊού.
Τέσσερις Βραζιλιάνοι διαιτητές είχαν οριστεί για  το παιχνίδι Ρασίνγκ-Νασιονάλ στο Μπουένος Άιρες, αλλά εξετάστηκαν θετικοί και αντικαταστάθηκαν από δύο Χιλιανούς, έναν Αργεντινό και μία συμπατριώτισσά του, τη βοηθό διαιτητή Μαριάνα ντε Αλμέιδα.

 Η ίδια κατάσταση επαναλήφθηκε στον αγώνα μεταξύ Ντεφένσα-Τζουστίτσια. Δύο Χιλιανοί ήταν μεταξύ των πέντε διαιτητών του παιχνιδιού, αλλά ένας βοηθός διαιτητή και ο τέταρτος, εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με συνέπεια να αντικατασταθούν από νέους διαιτητές, συμπεριλαμβανομένης της βοηθού Νταιάνα Μιλόνε από την Αργεντινή.

 Παρόλο που οι γυναίκες διαιτητές έχουν εμφανιστεί εδώ και πολύ καιρό στις κορυφαίες κατηγορίες σε χώρες όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή, δεν είχαν οριστεί ποτέ στο Copa Libertadores, το Champions League της Νότια Αμερικής.

 Το Copa Libertadores ξεκίνησε ξανά αυτήν την εβδομάδα μετά από ένα απουσία έξι μηνών που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Η Premier League για την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

 Η Premier League προέτρεψε τη βρετανική κυβέρνηση να παραμείνει αφοσιωμένη στα σχέδιά της για ελεγχόμενη επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα...

Close