Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς. Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Copa America- Έκτη αλλαγή με ροζ κάρτα για λόγους διάσεισης ή υποψίας τραύματος στο κεφάλι

22 Μαΐου, 2024

 Οι ομάδες στο Copa America του επόμενου μήνα θα έχουν την επιλογή μιας πρόσθετης αλλαγής σε περίπτωση διάσεισης ή υποψίας τραύματος στο κεφάλι, ανακοίνωσε η CONMEBOL.
 Η αλλαγή στους κανόνες θα ισχύει και για άλλα τουρνουά που διοργανώνει η συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής,  μετά την έναρξη του Copa America, το οποίο διαρκεί από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 «Εκτός από τις πέντε αλλαγές ανά ομάδα που εγκρίνονται από τους κανονισμούς, μια πιθανή έκτη θα προστεθεί για τη φροντίδα της υγείας των παικτών», ανέφερε η CONMEBOL σε ανακοίνωσή της.
 «Αυτή είναι μια επιπλέον αλλαγή σε περίπτωση υποψίας τραυματισμού στο κεφάλι ή διάσεισης. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ενημερωθεί ο κύριος διαιτητής ή ο τέταρτος διαιτητής και θα χρησιμοποιηθεί ροζ κάρτα.»

 Αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν κινητοποιηθεί για τραυματισμούς στο κεφάλι έχουν ζητήσει τη χρήση αλλαγών για λόγους διάσεισης, με το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB) να τις κατοχυρώνει στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου τον Μάρτιο, αλλά αφήνοντας ανοιχτή στους διοργανωτές ατομικών αγώνων την εφαρμογή τους.
 

 A. Bαζογιάννης