Πολλοί ζητούν η κυβέρνηση να προστατέψει τον καταναλωτή. Ένα πολύ πιο επείγον πρόβλημα είναι να προστατευτεί ο καταναλωτής από την κυβέρνηση. - Milton Friedman

COP25 – Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Ο κόσμος υποφέρει και πεθαίνει λόγω της κατάστασης κλιματικής έκτακτης ανάγκης»

6 Δεκεμβρίου, 2019

“Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο” γιατί “ο κόσμος υποφέρει και πεθαίνει λόγω της κατάστασης κλιματικής έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Μαδρίτη όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, η 25η Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (COP25).

“Πληθαίνουμε ολοένα και περισσότερο και οι φωνές μας ακούγονται όλο και περισσότερο αλλά βέβαια αυτό δεν μεταφράζεται σε ανάληψη δράσης από τους πολιτικούς. Ελπίζω ειλικρινά η COP25 να καταλήξει σε συγκεκριμένα πράγματα”, δήλωσε η Τούνμπεργκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με άλλους νεαρούς ακτιβιστές.

“Δεν μπορούμε να περάσουμε κι άλλες μέρες χωρίς να ληφθούν πραγματικά μέτρα”, πρόσθεσε η 16χρονη Σουηδέζα, η οποία έγινε η “ηγερία” της υπεράσπισης του πλανήτη από τον Αύγουστο του 2018, τότε που άρχισε “απεργίες από τα σχολικά μαθήματα για το κλίμα”.

“Κάνουμε απεργία εδώ και έναν και πλέον χρόνο και παγκοσμίως, δεν άλλαξε τίποτα, οι κυβερνώντες συνεχίζουν να αψηφούν την κλιματική κρίση”, κατήγγειλε. 

“Δεν είναι παντοτινή λύση τα παιδιά να χάνουν το σχολείο” για να διαμαρτυρηθούν, “δεν θέλουμε να συνεχίσουμε, θέλουμε οι κυβερνώντες να αναλάβουν δράση”.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφθασε στη Μαδρίτη σιδηροδρομικώς από τη Λισαβόνα, αφού προηγουμένως διέσχισε τον Ατλαντικό με καταμαράν.

Read previous post:
Αδ. Γεωργιάδης: Η χώρα μας απαντά στην Τουρκία με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

   «Η χώρα μας απαντά στην Τουρκία με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, ερωτώμενος...

Close