Μια κυβέρνηση που έχει την πολιτική να ληστέψει τον Πήτερ για να πληρώσει τον Πωλ, μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη του Πωλ - Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω

Citigroup: ενδεχόμενο δύο συμφωνιών Ελλάδας – πιστωτών

10 Φεβρουαρίου, 2015

Σε έκθεσή της η Citigroup προβλέπει δύο συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, μία ενδιάμεση και μία διαρκής.

Βάσει του οίκου, η ενδιάμεση συμφωνία θεωρείται αναγκαία και θα πρέπει να έχει υπογραφεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου ώστε οι ελληνικές τράπεζες να αντλούν χρηματοδότηση για άλλους 4 μήνες.

Η ΕΚΤ θα είναι αυτή που θα παίξει τον καθοριστικότερο ρόλο, επισημαίνει ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

Σε αυτό το διάστημα θα ολοκληρωθούν και οι διαπραγματεύσεις για μια ουσιαστική και διαρκή συμφωνία για ένα νέο πακέτο στήριξης. Αυτές οι συμφωνίες θα αποτρέψουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την χρεοκοπία.

Η Citigroup επισημαίνει: «Συνεχίζουμε να αναμένουμε μια συμφωνία και στα δύο μέτωπα, αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και από τις δύο πλευρές να περιορίσουν σημαντικά τις διαφορές τους και να δουν τους κινδύνους που ενέχει η αποτυχία των διαπραγματεύσεων αυτών».

Τονίζει επίσης ότι σε περίπτωση που η ΕΚΤ περιορίσει την πρόσβαση στον ELA ή αποτύχει η διαπραγμάτευση, το Grexit ή η χρεοκοπία δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβούν. Ωστόσο η επιβολή ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων είναι πιθανή, ενώ δεν αποκλείει και ένα δημοψήφισμα ή την κατάρρευση της κυβέρνησης.

Read previous post:
Οι «βρώμικες συναλλαγές» της HSBC

Επί χρόνια η ελβετική θυγατρική της HSBC βοηθούσε πελάτες της να φοροδιαφύγουν. Ανάμεσά τους διεφθαρμένοι πολιτικοί, έμποροι όπλων αλλά και...

Close