Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους και τους ντροπαλούς. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος.

Citi: Ακριβό το κόστος δανεισμού της Ελλάδα-Πώς διαβάζει τις πολιτικές εξελίξεις

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κράτησε πολύ περισσότερο απ’ όσο ανέμεναν οι περισσότεροι, σχολιάζει η Citi με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Δεν αποτελεί έκπληξη το διαζύγιο, λίγους μήνες πριν τις επερχόμενες εκλογές.

Όπως εκτιμά, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί ακόμα να αποφασίσει να παραμείνει στην εξουσία ως επικεφαλής κυβέρνησης μειοψηφίας αντί να πάει σε πρόωρες εκλογές. Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις θυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να υπολείπεται κατά 10-12 μονάδες από την ΝΔ με την τελευταία να εμφανίζεται πιθανότατα ως επικεφαλής του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Η αμερικανική τράπεζα σχολιάζει και την δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι θα προχωρήσει σε εξαγορά ακριβών δανείων του ΔΝΤ ή ομολόγων της ΕΚΤ. Όπως σημειώνει η οικονομία βελτιώνεται αργά, ενώ τα δημόσια οικονομικά καλυτερεύουν. Με δεδομένο «γενναιόδωρο» μαξιλάρι ρευστότητας πιθανότατα έχει νόημα να εξοφλήσει κάποιο από το «ακριβό» υφιστάμενο χρέος. Ωστόσο το κόστος αναχρηματοδότησης από τις αγορές παραμένει υψηλό, με το 10ετές ομόλογο στο 4,3%, για να επιστρέψει η χώρα με συνέπεια στις αγορές.

Read previous post:
Δυσαρεστημένοι οι Γερμανοί εξαγωγείς παρά τα ρεκόρ

Τον περασμένο Νοέμβριο η συνολική αξία των γερμανικών εξαγωγών ανήλθε στα 116 δισ. ευρώ. Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα...

Close