Συντηρητικός είναι αυτός που πιστεύει ότι τίποτε δεν πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά. Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

CIES: 20η η Super League σε αριθμό καρτών ανάμεσα σε 76 πρωταθλήματα παγκοσμίως (p)

29 Μαρτίου, 2023

 Στην 20η θέση ανάμεσα σε 76 πρωταθλήματα παγκοσμίως βρίσκεται η ελληνική Super League, σχετικά με τον αριθμό καρτών (κόκκινες και κίτρινες) που έχουν δώσει κατά μέσο όρο οι διαιτητές ανά αγώνα από την 1η Ιανουαρίου 2020. 

 Αυτό αναφέρει η τελευταία μελέτη που δημοσίευσε σήμερα (29/3) το CIES Football Observatory, Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

 Η Super League παρουσιάζει 5,20 κάρτες μέσο όρο στα 797 παιχνίδια που ερευνήθηκαν, εκ των οποίων 4,99 να αφορούν κίτρινες κάρτες και το 0,21 κόκκινες.

 Η Primera División της Βολιβίας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας (7,01 κάρτες ανά παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων 0,55 κόκκινων), ενώ η J2 League της Ιαπωνίας βρίσκεται στο αντίθετο άκρο του πίνακα (1,99 κάρτες ανά αγώνα, συμπεριλαμβανομένων 0,05 κόκκινων).

 Επτά πρωταθλήματα Λατινικής Αμερικής κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των καρτών, οι μόνες εξαιρέσεις είναι η Primeira και η Segunda Liga της Πορτογαλίας, καθώς και η Premier League της Ουκρανίας. 
 Η κυριαρχία είναι ακόμη μεγαλύτερη σε ό,τι αφορά τις κόκκινες κάρτες, με εννέα πρωταθλήματα Λατινικής Αμερικής στις εννέα πρώτες θέσεις με την Premier League της Ρωσίας να βρίσκεται στη 10η θέση.

 Στο κάτω μέρος του πίνακα, οι δύο πρώτες κατηγορίες της Ιαπωνίας είναι μπροστά από τα δύο κορυφαία ολλανδικά πρωταθλήματα, τη νορβηγική Eliteserien και την αγγλική Premier League. Η αγγλική Championship, η League One και η League Two βρίσκονται επίσης στο κάτω μέρος του πίνακα, επιβεβαιώνοντας τη χαμηλή τάση των διαιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο να δείχνουν κάρτες.
 

A. Bαζογιάννης