Είναι ένας από τους βασικότερους κανόνες για τους πωλητές, να παινεύουν τις άσχημες πλευρές και να αφήνουν τα καλά σημεία να μιλήσουν μόνα τους. Robertt Smith Surtees, 1805-1864, Βρετανός συγγραφέας

Champions League, η επικράτηση των πλουσίων

11 Φεβρουάριος, 2019

    Το Champions League επιστρέφει με την φάση νοκ-άουτ (16) και το VAR. Σε ανάλυση που έκανε η ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza, που ασχολείται με την οικονομία του ποδοσφαίρου, διαπιστώθηκε την επικράτηση των ομάδων εκείνων που είχαν μεγαλύτερο κύκλο εργασιών, δηλαδή των πιο πλούσιων ομάδων.

    Αναλύθηκαν 72 από τα 96 παιχνίδια των οκτώ ομίλων, αποκλείοντας τα 24 που ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία.

    Συνολικά, 53 φορές (από 72) η ομάδα με τον υψηλότερο κύκλο εργασιών αποδείχθηκε καλύτερη (73,6%). Μόνο σε έναν αγώνα στους τέσσερις (26,4%) νίκησε σύλλογος με χαμηλότερο κύκλο εργασιών. Από τα 275 γκολ (σε 96 αγώνες), τα 179 (65,1%) σημειώθηκαν από την ομάδα που είχε πιο μεγάλο κύκλο εργασιών.

    Συνολικά, 14 ομάδες από τις 16 (87,5%) είναι ομάδες με τα μεγαλύτερα έσοδα στους ομίλους τους, καταφέρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι σε 4ο και 5ο όμιλο, εξαιτίας της αποτυχίας των Γαλατασαράι και Μπενφίκα να προκριθούν.

    Στους ομίλους 1ο  και 5ο  (88,9%), 2ο και  3ο (87,5%), καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά των νικών για τις ομάδες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών, ενώ στους ομίλους  4ο (60%), 7o (63,6%) και 6o  (66,7%) τα χαμηλότερα ποσοστά.

    Όλες οι ομάδες με τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών, προκρίθηκαν ενώ σε έξι από τις οκτώ  περιπτώσεις, πήραν την πρώτη θέση (87,5%) και σε δύο την δεύτερη θέση (4ο και 8o).

    Έτσι, όπως και την περασμένη σεζόν, οι πλουσιότερες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίθηκαν, όμως παρατηρήθηκε ότι η επίπτωση του κύκλου εργασιών στα αποτελέσματα, ήταν συνολικά υψηλότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν.

Read previous post:
Πέρασαν 45 χρόνια από την τραγωδία του Καίρου

Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία του Καϊρου. Μία από τις μεγαλύτερες στην Ιστορία του  ποδοσφαίρου.

Close