Υπάρχουν δύο πιθανές εξελίξεις: Αν το αποτέλεσμα επαληθεύει την υπόθεση, θα έχεις κάνει μια μέτρηση. Αν το αποτέλεσμα δεν συμφωνεί με την υπόθεση, τότε θα έχεις κάνει μια ανακάλυψη. Enrico Fermi, 1901-1954, Ιταλοαμερικανός πυρηνικός φυσικός

Βυτία για απάντληση υδάτων, αντλία αναρρόφησης και απολυμαντικά μέσα για το νερό έχει στείλει στη Θεσσαλία η ΕΥΑΘ ΑΕ

19 Σεπτεμβρίου, 2023

Τέσσερα βυτία της ΕΥΑΘ ΑΕ, με προσωπικό για απάντληση υδάτων, αποφράξεις και καθαρισμούς βρίσκονται στον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ μια αντλία αναρρόφησης έχει σταλεί στη Γιάννουλη Λάρισας και απολυμαντικά μέσα για το νερό στο Μουζάκι, προκειμένου να στηριχθούν οι κοινότητες της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel».
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), συνεργείο της αποχέτευσης έχει μεταβεί με ειδικό αντλητικό μηχάνημα στη Γιάννουλη, όπου αντλεί νερά στον περιβάλλοντα χώρο των εργατικών κατοικιών. Το συνεργείο εργάζεται νυχθημερόν, με τη στάθμη να έχει υποχωρήσει κατά τουλάχιστον μισό μέτρο από την έναρξη της προσπάθειας. Επίσης, βυτία της αποχέτευσης έχουν μεταβεί στον Δήμο Παλαμά, όπου σε συνεννόηση με τις δημοτικές υπηρεσίες καθαρίζουν δρόμους, σχάρες και βόθρους στα γύρω χωριά.
Η ΕΥΑΘ διέθεσε επίσης 72 μπετόνια διαλύματος υποχλωριώδους νατρίου για τις ανάγκες απολύμανσης των υδαταγωγών της ΔΕΥΑ Μουζακίου, κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ). Νωρίτερα, η εταιρεία συμμετείχε στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργείου Εσωτερικών/Τομέας Μακεδονίας – Θράκης προς τις πληγείσες περιοχές, αποστέλλοντας νερά στους πλημμυροπαθείς. «Η αλληλεγγύη, ειδικά σε θέματα που σχετίζονται με το νερό και το περιβάλλον, αποτελεί για την ΕΥΑΘ αυτονόητη υποχρέωση προς τους συμπολίτες μας, που προϋπάρχει βεβαίως της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ως επιχειρησιακής πρακτικής» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

φωτ. αρχείου