Ο πληθωρισμός είναι μια μορφή φορολογίας που επιβάλλεται χωρίς νόμο. Milton Friedman, 1912-2006, Αμερικανός οικονομολόγος

Η Burger King επεκτείνεται στην Ελλάδα

10 Δεκέμβριος, 2014

Την είσοδό της στην ελληνική αγορά ετοιμάζεται να κάνει η Burger King, δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα μπέργκερ στον κόσμο, καθώς όπως ανακοίνωσε, προβαίνει στη δημιουργία κοινοπραξίας ονόματι Burge King SEE SA με σκοπό να επεκταθεί στην Ιταλία, στην Πολωνία, στη Ρουμανία και στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως από αυτές τις χώρες, η Ελλάδα είναι η μόνη στην οποία η εταιρεία δεν διαθέτει ήδη καταστήματα.

Ο πρόεδρος της Burger King για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, Χοσέ Χιλ, δήλωσε σχετικά: «Μέσω της συνεργασίας μας με την Burger King SEE και τον διευθύνοντα σύμβουλό της Λέο Λεόν, που έχει αποτελέσει μέλος της οικογένειας της Burger King για πάνω από 18 χρόνια, σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε το σήμα και τη δραστηριότητα σε αυτές τις αγορές-κλειδιά και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε το σήμα σε μία αγορά, την Ελλάδα. Έχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στην Burger King SEE πιστεύουμε ότι έχουμε βρει τον τέλειο συνεργάτη για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους και να προσθέσουμε σημαντική αξία στο σύστημα της Burger King».

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 στη Φλόριντα των ΗΠΑ, και σήμερα διαθέτει περίπου 14.000 καταστήματα σε 100 χώρες παγκοσμίως, ενώ οι καταναλωτές της σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται πως ανέρχονται σε πάνω από 11 εκατ. καταναλωτές ημερησίως.

Μέχρι σήμερα πάντως, τόσο η McDonald’s και η Wendy’s απέτυχαν στην ελληνική αγορά καθώς δεν κατάφεραν να ανταγωνισθούν τις εγχώριες αλυσίδες και κυρίως τα Goody’s.

Read previous post:
Ξεκίνησε απεργία δίψας ο Ρωμανός

O Νίκος Ρωμανός, μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας, ξεκίνησε σήμερα το πρωί και απεργία δίψας, σύμφωνα με τον δικηγόρο...

Close