Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβάστε είναι ο ίδιος ο φόβος. Franklin Roosevelt, 1882-1945, Αμερικανός πρόεδρος

ΒΤΑ: Οι υφυπουργοί Γεωργίας Τόσεφ και Γκεογκίεβα συναντήθηκαν με εκπροσώπους του ΟΟΣΑ

25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο υφυπουργοί Γεωργίας και Τροφίμων Γκεόργκι Τόσεφ και Τάνια Γκεοργκίεβα συναντήθηκαν σήμερα με εκπροσώπους του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με την ευκαιρία της πρώτης τους τεχνικής αποστολής για τη γεωργία στη Βουλγαρία, η οποία διεξάγεται στη Σόφια, ανακοίνωσε σήμερα το βουλγαρικό υπουργείο Γεωργίας.

Ο υφυπουργός Τόσεφ είναι υπεύθυνος για τον συνολικό συντονισμό των δραστηριοτήτων του υπουργείου για την ένταξη της χώρας στον οργανισμό. Επισήμανε ότι, δεδομένης της υψηλής προτεραιότητας για την ένταξη της Βουλγαρίας στον ΟΟΣΑ, η παρουσία του ευρύτερου δυνατού φάσματος εκπροσώπων διασφαλίστηκε κατά την εκδήλωση, όχι μόνο από τις κρατικές δομές αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και αγροτικές ενώσεις.

Η υφυπουργός Γκεοργκίεβα υπογράμμισε ότι η επίτευξη της ένταξης της Βουλγαρίας στον ΟΟΣΑ είναι ένα θέμα στο οποίο υπάρχει δημόσια και πολιτική συναίνεση. Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μέλη της τεχνικής αποστολής θα συγκεντρώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αγροτικό τομέα της Βουλγαρίας.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, θα πραγματοποιηθούν επιμέρους συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων και επιστήμονες από εξειδικευμένα πανεπιστήμια.