Τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία δεν μπορούν να είναι στο έλεος των πραγμάτων που έχουν μικρότερη σημασία. Johann Wolfgang von Goethe, 1749-1832, Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος

Brexit: Το Λονδίνο δεν θα προσφύγει σε φορολογικό dumping διαβεβαιώνει ο Χάμοντ

31 Ιουλίου, 2017

Η Βρετανία δεν σκοπεύει να μειώσει τους φόρους πολύ κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο μετά το Brexit και εκτιμά ότι μάλλον θα διατηρήσει ένα σαφώς ευρωπαϊκό οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.
Ο ίδιος ο Χάμοντ είχε αφήσει να εννοηθεί τον Ιανουάριο ότι η Βρετανία ίσως χρειαστεί να αλλάξει το οικονομικό της μοντέλο για να παραμείνει ανταγωνιστική στην περίπτωση που αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς να έχει εξασφαλίσει μια συμφωνία για την πρόσβαση στην αγορά.
Ο Χάμοντ, που είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ πριν από το δημοψήφισμα της περασμένης χρονιάς, θεωρείται υπέρμαχος ενός σχετικά «ήπιου Brexit», μια στάση που κάποιες φορές τον έφερε αντιμέτωπο με συναδέλφους του υπουργούς που επιθυμούν ένα πιο ξεκάθαρο διαζύγιο από την ένωση.
Τα μηνύματα από υψηλόβαθμους υπουργούς για βασικά θέματα, όπως το εάν μπορεί να συνεχιστεί η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων μετά το Brexit, έχουν υπάρξει αντιφατικά, με τις διαφορές να έρχονται στο φως από τότε που το κυβερνών συντηρητικό κόμμα έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία τον Ιούνιο. 
Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο, ο Χάμοντ ερωτήθηκε εάν η Βρετανία θα παίξει το χαρτί  της μείωσης φόρων για να παραμείνει οικονομικά ελκυστική μετά το Brexit.

 

Read previous post:
Η κατάθλιψη διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο

Οι άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με στεφανιαία νόσο της καρδιάς και στη συνέχεια εκδηλώνουν κατάθλιψη, αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σε...

Close