Κάθε επαναστατική εξέλιξη φαίνεται ότι προκαλεί τρεις φάσεις αντιδράσεων: 1) «είναι τελείως αδύνατον», 2) «είναι δυνατό αλλά δεν αξίζει τον κόπο να το κάνουμε», 3) «το είχα πει εξαρχής ότι ήταν καλή ιδέα» - Άρθουρ Κλαρκ

Brexit: Ο Κόρμπιν οδεύει προς αναμέτρηση με μέλη του κόμματος

23 Σεπτεμβρίου, 2019

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα θα ψηφίσει σήμερα για να αποφασίσει την πολιτική του για το Brexit, με τον ηγέτη του, τον Τζέρεμι Κόρμπιν, να οδεύει προς μια αναμέτρηση με τα μέλη για το αν το κόμμα θα πρέπει να υποστηρίξει την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ψηφοφορία κατά το ετήσιο συνέδριο του κόμματος που διεξάγεται στο αγγλικό θέρετρο του Μπράιτον είναι η τελευταία προσπάθεια από το κόμμα να γεφυρώσει τις διαιρέσεις σχετικά με το Brexit, μια διένεξη κπου έχει επισκιάσει την προσπάθεια αξιωματούχων του κόμματος να παρουσιάσουν το Εργατικό Κόμμα ως κυβέρνηση εν αναμονή.
Με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να επιμένει πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στην προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου, το Εργατικό Κόμμα, όπως και οι κυβερνώντες Συντηρητικοί, πασχίζουν να συμφωνήσουν σε μια στρατηγική για το Brexit, αυξάνοντας την αβεβαιότητα σχετικά με τη μεγαλύτερη στροφή στην εξωτερική και την εμπορική πολιτική της Βρετανίας εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια.
Ο αριστερός Κόρμπιν, ένας ενστικτώδης επικριτής της ΕΕ, δέχεται νέες πιέσεις από μέλη του κόμματος, ακόμη και από ορισμένους στην κορυφαία ομάδα του, να υποστηρίξει απερίφραστα την παραμονή στην ΕΕ και η εξέγερσή τους έχει υποχρεώσει στη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας σήμερα ανάμεσα στις δύο επιλογές.
Το κόμμα θα ψηφίσει αν οι Εργατικοί θα πρέπει να τηρήσουν ουδετερότητα πριν από ενδεχόμενες νέες εκλογές, για τις οποίες αναμένεται ευρέως ότι θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους, ή αν το κόμμα θα πρέπει να δηλώσει τώρα πως τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

 

Read previous post:
Αυξημένα τα έσοδα στον τουρισμό το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου

Oριακή αύξηση, κατά 0,6%, εμφάνισε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου σε...

Close