Ένα από τα δείγματα ηγετικής ικανότητας είναι η δυνατότητα να αναγνωρίζεις ένα πρόβλημα προτού γίνει επείγουσα κατάσταση. Arnold H. Glasow, 1905-1998, Αμερικανός γνωμικογράφος

Βρετανία-βουλευτικές εκλογές: Δηλώσεις ηγετών και αξιωματούχων για τη νίκη του Εργατικού Κόμματος

5 Ιουλίου, 2024

Ο Κιρ Στάρμερ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά τη σαρωτική νίκη του Εργατικού Κόμματος στις βρετανικές εκλογές, που τερματίζει 14 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών.

Ακολουθούν κάποιες αντιδράσεις:

 

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ:

«Είμαι περιχαρής για την εκλογική νίκη του ηγέτη του αδελφού μας κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γνωρίζω τον Κιρ Στάρμερ προσωπικά, έχουμε συναντηθεί πολλές φορές και έχουμε μιλήσει. Θα είναι ένας πολύ καλός, πολύ πετυχημένος πρωθυπουργός…Έχω επίσης την εντύπωση ότι δεν θα δυσκολευθούμε ιδιαίτερα να αναπτύξουμε σχέσεις μεταξύ της Ευρώπης και του ΗΒ και μεταξύ της Γερμανίας και του ΗΒ».

 

ΙΤΑΛΙΔΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΣΤΟ Χ:

«Τα συγχαρητήριά μου στον Κιρ Στάρμερ για την εκλογική του επιτυχία. Οι σχέσεις μεταξύ της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εξαιρετικές και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε μια σχέση ισχυρής και αξιόπιστης συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων εθνών μας…»

«Ευχαριστώ τον φίλο μου Ρίσι Σούνακ για αυτά τα χρόνια της εντατικής συνεργασίας και της ειλικρινούς φιλίας…».

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΑΤΟ ΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ:

«Συγχαίρω τον Κιρ Στάρμερ για την εκλογή του. Ανυπομονώ να τον υποδεχθώ και τον συναντήσω στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα. Έχω συναντήσει τον Κιρ Στάρμερ εδώ στα κεντρικά του ΝΑΤΟ και γνωρίζω ότι είναι ισχυρός υποστηρικτής του ΝΑΤΟ, της διατλαντικής συμμαχίας και είναι επίσης δεσμευμένος στο να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να είναι ένας ισχυρός και πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

 

ΙΝΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΡΕΝΤΡΑ ΜΟΝΤΙ ΣΤΟ Χ:

«Τα θερμότερα συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές στον @Keir_Starmer για την αξιοσημείωτη νίκη στις βουλευτικές εκλογές. Ανυπομονώ για την θετική και εποικοδομητική συνεργασίας μας για να ενισχύσουμε περαιτέρω την Ολοκληρωμένη Στρατηγική Σύμπραξη Ινδίας-ΗΒ σε όλους τους τομείς, να ενδυναμώσουμε τη αμοιβαία ανάπτυξη και ευημερία».

«Ευχαριστώ @RishiSunak για την αξιοθαύμαστη ηγεσία στου στο ΗΒ, και την ενεργή του συνεισφορά στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Ινδίας και ΗΒ κατά τη θητεία σου».

ΤΦ