Ηθική είναι τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας και η τρέχουσα αντίληψη της κοινωνικής μας τάξης. Samuel Butler, 1835-1902, Άγγλος συγγραφέας

Βρετανία: Σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ παραμένει η εμπιστοσύνη των καταναλωτών

22 Ιουλίου, 2022

Σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ παραμένει η εμπιστοσύνη των Βρετανών καταναλωτών αυτό το μήνα, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανοδική πορεία του πληθωρισμού, αλλά και υψηλότερα επιτόκια, όπως έδειξε σήμερα μία έρευνα.

Η εταιρία ερευνών αγοράς GfK ανακοίνωσε ότι ο δείκτης του ηθικού των καταναλωτών καταγράφηκε στο -41 τον Ιούλιο, σε συνάρτηση με το χαμηλό των 48 ετών του Ιουνίου και σε κατώτερα επίπεδα, από προγενέστερα επεισόδια υφέσεων στη βρετανική οικονομία.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν τη μείωση της τιμής του αναφερόμενου δείκτη στο -42.

Ο Τζο Στέιτον διευθυντής στρατηγικής πελατών στην GfK δήλωσε ότι μία αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων για τις προσωπικές αποταμιεύσεις μέσα στους επόμενους 12 μήνες, είναι ενδεχόμενο να αντανακλά την αισιοδοξία μετά από τη δήλωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι θα παραιτηθεί.

Ωστόσο, η γενικότερη πορεία του αναφερόμενου δείκτη αντανακλά τις σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη γενικότερη πορεία της οικονομίας.

Με τον πληθωρισμό να κινείται για την καταγραφή του σε διψήφιο ποσοστό μετά από το 9% του Ιουνίου, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για έκτη φορά από τον Δεκέμβριο, τον επόμενο μήνα, παρά την επιβράδυνση της οικονομίας.

Η ΒοΕ ανακοίνωσε ότι είναι προετοιμασμένη να “ επέμβει δυναμικά” αν αυτό χρειαστεί.