Ένας από τις παράξενες ιδιοτροπίες του ανθρώπου είναι να δημιουργεί δυσκολίες μόνο και μόνο για να έχει την ευχαρίστηση να τις ξεπεράσει. Joseph De Maistre, 1753-1821, Γαλλοϊταλός διπλωμάτης & φιλόσοφος

Βρετανία: Ο Ρόρι Στιούαρτ δεν δέχεται να μετάσχει σε μια κυβέρνηση υπό τον Μπόρις Τζόνσον

16 Ιουνίου, 2019

Ο Ρόρι Στιούαρτ, ένας από τους υποψήφιους για να διαδεχτεί την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι στο αξίωμά της και στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, διαμήνυσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια θέση στην κυβέρνηση στην περίπτωση που ο Μπόρις Τζόνσον αναδειχθεί νικητής από τη διαδικασία των αλλεπάλληλων ψηφοφοριών. Ο Στιούαρτ άσκησε δριμεία κριτική στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου επειδή αρνείται να συζητήσει την πολιτική ατζέντα του για το Brexit.

“Πώς θα πετύχει ο Μπόρις το Brexit; πώς;… Δεν ξέρω καν τι πιστεύει. Δεν μιλάει σε μένα, δεν μιλάει σε εσάς, δεν μιλάει στον λαό. Θέλουμε να ξέρουμε τι πιστεύει”, είπε ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. “Δεν πρόκειται να υπηρετήσω σε μια κυβέρνηση του Μπόρις”, υπογράμμισε. Αντιθέτως, ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, αν και αντίπαλος του Τζόνσον στην κούρσα διαδοχής της Τερέζας Μέι, είπε στο BBC ότι θα μετείχε σε μια κυβέρνηση υπό τον πρώην δήμαρχο. Πρόσθεσε όμως ότι ο ίδιος είναι η εναλλακτική λύση που αναζητά το κόμμα του. “Η διαφορά μεταξύ εμού και του Μπόρις είναι ότι εγώ θα προσπαθούσα να πετύχω μια συμφωνία για το Brexit” με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε.

Read previous post:
Ο θρυλικός Μακ Ενρο ξεχωρίζει τον Τσιτσιπά

Τους...

Close