Τρία πράγματα δεν κάνεις στην πολιτική: δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου. Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης

Βρετανία: Ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου καθώς ο ΟΠΕΚ εξετάζει μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή

5 Δεκεμβρίου, 2019

Ανοδικά κινούνταν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα ενόψει της συνεδρίασης στον ΟΠΕΚ, του οποίου τα μέλη αναμένεται να εξετάσουν την περίπτωση μεγαλύτερων μειώσεων στην παραγωγή σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις τιμές και να αποτρέψουν τον κορεσμό της αγοράς την επόμενη χρονιά.

Ο ΟΠΕΚ επιδιώκει μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή αργού των χωρών-μελών του και των συμμάχων τους, με επικεφαλής τη Ρωσία, με τις μειώσεις αυτές να είναι μεγαλύτερες κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα παραπάνω, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) συνεδριάζει σήμερα στη Βιέννη. Αύριο θα ακολουθήσει συνάντηση των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς, μιας ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ+.

Στις 13:37 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν άνοδο 44 σεντς, ή 0,7%, στα 63,44 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν άνοδο 17 σεντς στα 58,60 δολάρια το βαρέλι.

Read previous post:
Προς διαγραφή 5 στελέχη με απόφαση Φ. Γεννηματά

Ο επικεφαλής της παράταξης Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων ( Π.Α.Σ.Κ.

Close