Ο πιο φλογερός επαναστάτης θα γίνει συντηρητικός την επόμενη μέρα μετά την επανάσταση. Hannah Arendt, 1906-1975, Γερμανοαμερικανίδα ιστορικός

Βρετανία – Covid-19: Ραμπ: Το σχέδιο λειτουργεί αλλά είναι νωρίς για να αλλάξουν τα μέτρα

Θετικά σημεία από τα δεδομένα που δείχνουν ότι κερδίζεται ο αγώνας διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ραμπ, στην καθημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία από τον κορονοϊό, ωστόσο προειδοποίησε ότι η χώρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την κορύφωση των περιστατικών και ότι «είναι πολύ νωρίς» για να αλλάξει η σύσταση για τα μέτρα που εφαρμόζονται.

«Το σχέδιό μας λειτουργεί. Παρακαλώ μείνετε σε αυτό και θα βγούμε μαζί από αυτή την κρίση» είπε και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην απομακρυνθούν οι πολίτες από αυτό που αποτέλεσε επιτυχία, δηλαδή να μην επιτραπεί η εξάπλωση του ιού, μέσα από την εφαρμογή των μέτρων απόστασης.

«Θα έρθει ο καιρός στο μέλλον που θα μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση ή μετάβαση, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί» είπε.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, δήλωσε ότι αναμένεται αύξηση του αριθμού των νεκρών αυτή την εβδομάδα, πριν σταθεροποιηθούν τα δεδομένα αμέσως μετά ως συνέπεια των μέτρων κοινωνικής απόστασης. «Η σταθεροποίηση ίσως να διαρκέσει κάποιον καιρό και μετά να αρχίσει η πτώση» είπε.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των νεκρών από την Covid-19 σχολίασε ότι η Βρετανία βρίσκεται στα χνάρια της Ιταλίας, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο, ωστόσο ο αριθμός των ασθενών σε νοσοκομειακές κλίνες άρχισε να σταθεροποιείται σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Ερευνητές από το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Duke «ταξινόμησαν» τη βιβλιογραφία για τον κορονοϊό

Συνδυασμένη πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο αποθετήριο ερευνητικών δεδομένων για τη μελέτη του κορονοϊού SARS-Cov-2 προσφέρει μια γραφική απεικόνιση (γράφος) των...

Close