Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι, όπως και εγώ, θα βλέπουν τη δολοφονία των ζώων, όπως τώρα βλέπουν τη δολοφονία των ανθρώπων! Leonardo da Vinci, 1452-1519, Ιταλός σοφός

Βραδιά ελληνοϊσραηλινής γαστρονομίας

11 Οκτώβριος, 2018

Βραδιά ελληνοϊσραηλινής γαστρονομίας διοργάνωσε χθες το βράδυ η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, παρουσία της πρέσβεως, Ιρίτ Μπεν Άμπα και προσκεκλημένων από τους χώρους του πολιτισμού, του lifestyle, των επιχειρήσεων και της πολιτικής.

Στο «Urban StrEATS Event», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δύο γνωστοί σεφ από το Ισραήλ και την Ελλάδα, ο Ασάφ Γκρανίτ και ο Άκης Πετρετζίκης παρουσίασαν τις ελληνοϊσραηλινές γαστρονομικές δημιουργίες τους, αναδεικνύοντας τα κοινά στοιχεία που έχουν οι κουζίνες των δύο χωρών και τις δυνατότητες συνεργασίας που μπορούν να προκύψουν από την καινοτομία στον τομέα της μαγειρικής.

«Πριν μερικές δεκαετίες η Ιερουσαλήμ ήταν από άποψη γαστρονομίας μία έρημος. Σήμερα είναι παράδεισος και ο Ασάφ έχει συμβάλει σε αυτό. Η ιδέα της βραδιάς ήταν να δώσουμε την καινοτομία και στη γαστρονομία, όχι μόνο στην τεχνολογία» ανέφερε η Ισραηλινή πρέσβης, η οποία παρουσίασε τον ισραηλινό σεφ ως «σταρ της κουζίνας όχι μόνον στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ, αλλά και στο Παρίσι και το Λονδίνο». Επίσης, σημείωσε ότι στη ισραηλινή κουζίνα βρίσκει κανείς επιρροές από την ανατολική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία.

Read previous post:
Οι ΗΠΑ εργάζονται με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία στην έρευνα για τον δημοσιογράφο Κασόγκι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει ερευνητές στο εξωτερικό για να συνδράμουν την Τουρκία στην έρευνα για τον αγνοούμενο Σαουδάραβα δημοσιογράφο...

Close