Όταν κάποιος διατείνεται ότι δεν είναι ζήτημα χρημάτων αλλά θέμα αρχής, τότε είναι ζήτημα χρημάτων. ~Αβραάμ Λίνκολν | (Αμερικανός Πρόεδρος ) | 1809-1865

Βουλή: Οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ και τα οικονομικά μέτρα στήριξης, στο επίκεντρο παρεμβάσεων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ

Η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ και οι αποφάσεις που θα λάβει για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τη πανδημία του κορονοϊού, βρέθηκαν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. 

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έκανε λόγο για μια Ευρώπη που βρίσκεται σε μεγάλη υπαρξιακή κρίση και τόνισε ότι τώρα θα κριθεί κυριολεκτικά η προοπτική της. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την έκδοση ευρωομολόγου και να μην συνταχθεί με την Ολλανδία που προτείνει νέα μνημονιακά κοστούμια. Ακόμα, έδωσε έμφαση στην τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα της, καλώντας τη κυβέρνηση «να μην μιλά με μισόλογα και να αποσαφηνίσει τη θέση της, λέγοντας το αυτονόητο: ότι παρατείνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας». 

“Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που ζούμε, της πανδημίας, των ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους, που έχουν μειωμένους μισθούς, γίνεται πλέον επιτακτικό και εντάσσεται και μέσα στα μέτρα που οφείλετε να πάρετε, όσον αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας», τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και πρόσθεσε: «Το θέσαμε στον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, δυστυχώς δεν πήραμε σαφή απάντηση, αλλά μισόλογα. Δεν είναι η ώρα για μισόλογα. Ο κόσμος που μας ακούει αγωνιά. Είναι ευκαιρία λοιπόν να πάρετε επιτέλους μια κατηγορηματική θετική θέση. Να πείτε το αυτονόητο, ότι παρατείνεται η προστασία της α΄κατοικίας μέχρι το τέλος του χρόνου».  

«Η δική μας αγωνία δεν είναι για το ύψος της χρηματοδότησης που θα πάρουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. ή για το δημοσιονομικό χώρο, αλλά είναι, κυρίως, για το τι θα γίνει και πώς θα γίνει και ποια επιτυχία θα έχουν τα μέτρα στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, και πρόσθεσε: «Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, είναι η επόμενη μέρα. Δεν ξέρω αν θα είναι ευρεία η ύφεση, αλλά είναι ανησυχητική. Το κυρίως ακαθάριστο εθνικό προϊόν της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό. Δεν συμμερίζομαι τις ακραίες φωνές, αλλά πρέπει να δούμε αυτό το θέμα και να το αντιμετωπίσουμε. Οφείλει ο υπουργός Τουρισμός, να δώσει τον τόνο». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, αντέτεινε ότι ο υπουργός Οικονομικών σήμερα, έδωσε το περίγραμμα των θέσεων της Ελλάδος μέσα σε μια σύγχρονη Ευρώπη, της οποίας όμως η στάση και η δράση, δείχνουν να κάνει σωστά αλλά αργά και διστακτικά βήματα. «Τα 500 δισ. δεν είναι αρκετά. Ζούμε ιστορικές στιγμές με μια πρωτόγνωρη κρίση και οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να ακολουθήσουν τη ρήση «ποτέ μην αφήνεις μια κρίση να πάει χαμένη» και να γράψουν Ιστορία πιο ενωμένοι, στη βάση της αλληλεγγύης. Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα, είναι μια ισχυρή Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Λιβανός.

Read previous post:
Covid-19: Ο επικεφαλής της Mayo Clinic για τη χορήγηση πλάσματος από άνθρωπο σε άνθρωπο μιλά αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το εμβόλιο έναντι του νέου κορονοϊού να αποτελεί το...

Close